Zvezdnik Los Angeles Lakers James bo kapetan ekipe zahodne konference še drugo sezono zapored, najkoristnejši igralec (MVP) minule sezone in član Milwaukee Bucks Antetokounmpo pa bo spet naloge kapetana opravljal za ekipo vzhoda. James in Antetokounmpo imata čast izbirati igralce, ker sta dobila največ glasov vsak v svoji konferenci.

Glasovanje za tekmo zvezd se je končalo s spletnim glasovanjem navijačev, ki velja 50 odstotkov, 25 odstotkov glasov dodajo igralci, preostalih 25 pa izbrani novinarji pri izboru desetih članov začetnih peterk. Svež obraz na seznamu zahoda je Dončić, mladi zvezdnik Dallas Mavericks, ki se bo pridružil zvezdniku Houston Rockets Jamesu Hardnu, MVP lanske končnice Kawhiju Leonardu (LA Clippers) in Anthonyju Davisu (LA Lakers).

Tako kot Dončiću na zahodu je prva uvrstitev na tekmo zvezd vzhoda uspela še enemu lanskemu novincu, Traeju Youngu (Atlanta Hawks). Young bo igral ob Kembi Walkerju (Boston Celtics), Joelu Embiidu (Philadelphia 76ers) in Pascalu Siakamu (Toronto Raptors). James, prejel je 6,27 milijona glasov navijačev, in Antetokounmpo s 5,9 milijona sta najboljša v obeh konferencah, Dončić je na zahodu le malo zaostal za Jamesom s kar 6,11 milijona glasovi navijačev.

Vodilni košarkar lige po številu trojnih dvojčkov je navijačem prek instagrama sporočil: »Sanje se lahko uresničijo! Hvala vsem.« V telefonskem pogovoru za nba.com pa je komentiral uvrstitev na tekmo zvezd in dejal, da je zelo vesel. »Hvala za čestitke. Bilo je neverjetno slišati moje ime med najboljšimi za All-Star. Vsa ta leta sem se doma v Evropi zbujal ob treh, štirih zjutraj, da sem lahko gledal tekmo zvezd, zdaj bom pa na njej sodeloval. Zelo sem vesel tega,« je dejal 20-letni slovenski zvezdnik.

Veliko smeha med telefonskim pogovorom z legendami NBA

Na vprašanje Shaquilla O'Neala, če je bil tako kot on ob svojem debiju v ligi NBA tudi Dončić kaj živčen pred igranjem v najmočnejši ligi na svetu, če se je koga bal, je odločno odvrnil, da ne. »Mislim ... nikogar se nisem bal. Na koncu dneva je vse le košarka. A priznam, na prvih nekaj tekmah sem bil malo živčen, kako bom prenesel svojo igro tudi v ligo NBA, ampak mislim, da mi je dobro uspelo. Zdaj moram le še naprej delati, delati in ves čas napredovati,« je dejal Dončić, lani novinec leta v NBA, letos pa že član prve peterke tekme zvezd.

Telefonski pogovor z O'Nealom, Charlsom Barkleyem in Kennyjem Smithom je imel tudi zabavno plat. Sprva se je O'Nealu pripetil spodrsljaj. Rekel je, da je nekoč igral z Michaelom Jacksonom, namesto Michaelom Jordanom, kasneje pa se je neuspešno s slovenščino spopadel še dvakratnemu NBA prvak Smith. »Luka, swollow,« je poskusil, v nadaljevanju pojasnil, da se mu želi zahvaliti v slovenščini, nato pa še večkrat poskusil: »Svala. Svala.«

Pred Dončićem je imel čast igranja na tekmi zvezd njegov nekdanji reprezentančni soigralec Goran Dragić. Zdaj zvezdnik Miamija je leta 2018 sodeloval na spektaklu v Los Angelesu na povabilo komisarja lige Adama Silverja, ki je poiskal zamenjave za predhodno izbrane poškodovane igralce.