Najbogatejši zemljan Jeff Bezos, ki ima v lasti podjetje Amazon in ugledni ameriški časopis Washington Post, je bil leta 2018 tarča hekerskega napada. Kot poroča britanski Guardian, ki se sklicuje na neimenovane vire, je napad omogočil z zlonamerno kodo okuženi videoposnetek, ki ga je Američan na mobilnik prejel prek aplikacije whatsapp, poslal pa naj bi ga sam savdski kronski princ Mohamed bin Salman. Savdske oblasti vpletenost kronskega princa v vdor zanikajo. Da so Savdijci vdrli v Bezosov telefon, že od lani trdijo Američanovi varnostni strokovnjaki. Vdor in objava z njim pridobljenih podatkov sta po njihovi oceni povezana s kritičnimi kolumnami Džamala Hašokdžija v Washington Postu in kasnejšem poročanjem o Hašokdžijevem umoru v Carigradu 2. oktobra leta 2018.

Prijateljski pogovor prek aplikacije whatsapp med Bezosom in bin Salmanom je potekal 1. maja, med njim pa je Bezos prejel videoposnetek. Nekaj ur kasneje je bilo z njegovega telefona prenesena večja količina podatkov. Kaj je bilo preneseno, ni znano. Bi pa znali biti med njimi tudi osebni podatki, ki so se čez devet mesecev pojavili v člankih ameriškega tabloida National Enquirer. Ta je razkril Bezosovo afero s televizijsko voditeljico Lauren Sanchez. Le dan pred zgodbo je sicer izbruhnila novica, da se Jeff in MacKenzie Bezos po 25 letih zakona ločujeta.

Bezosova varnostna ekipa s priznanim preiskovalcem Gavinom de Beckerjem na čelu je po objavah tabloida pričela mrzlično iskati vir informacij, Bezos pa ji je namenil skoraj neomejen proračun. National Enquirer je sicer trdil, da so te pridobili od brata Bezosove ljubice, Bezosovi varnostni strokovnjaki pa so na podlagi analiz prepričani, da so Savdijci podatke ukradli s telefona in jih nato posredovali naprej. Bezosov preiskovalec de Becker je že lani aprila trdil: »Savdska Arabija je hotela škodovati Jeffu Bezosu od lanskega oktobra, ko je Post začel vztrajno pokrivati Hašokdžijev umor.«

Nekdanji kolumnist Washington Posta je bil brutalno umorjen v prostorih savdskega konzulata v Carigradu pet mesecev po vdoru v Bezosov telefon. Savdske oblasti sicer trdijo, da je šlo za neodobreno operacijo, na tajnem sojenju pa so v zvezi z umorom obsodili osem oseb. Kljub temu ostajajo sumi, da je ukaz za umor prišel neposredno od kronskega princa.