Domači košarkarji so v dvorani American Airlines slabo začeli tekmo, na kateri se je po desetih tekmah odsotnosti vrnil Latvijec Kristaps Porzingis (10 točk ob metu 4:17), a se je že proti koncu uvodne četrtine poškodoval njihov center Dwight Powell, ki ima poškodovano ahilovo tetivo in to sezono domnevno ne bo več stopil na parket.

Mavericks so zgrešili prvih enajst metov na tekmi; Dončić je bil na uvodu nenatančen kar štirikrat, a so pozneje umerili roke in se vrnili v igro tudi po njegovi zaslugi.

Mladi slovenski zvezdnik je 24 od svojih skupno 36 točk dosegel v drugem polčasu, prvič je v tem delu igre z dvema prostima metoma Dallas popeljal v vodstvo 5:43 minute do konca tekme.

A je nato na sceno stopil lanski najkoristnejši igralec (MVP) finala Leonard in poskrbel, da je zmaga ostala v rokah gostov. Pomembno vlogo je ob zaključku tekme odigral tudi Landry Shamet, ki je končal pri 18 točkah.

Dallas je v zadnje tri minute vstopil z vodstvom z 98:97, nato pa je Shamet zadel prvo od dveh trojk v nizu gostov 8:0, s katerim so prišli do sedmih točk prednosti (105:98). Leonard je zadel trojko 75 sekund pred koncem, a domači košarkarji so si priigrali priložnost za preobrat, ki pa je niso izkoristili.

Tim Hardaway ml. je 16 sekund pred koncem zgrešil trojko za izenačenje, devet sekund pred koncem pa je še Dončić zgrešil oba prosta meta. Na drugi strani je Leonard, ki je 36 točkam dodal še 11 skokov in dve podaji, zadel oba in zapečatil zmago gostov.

Clippers so se z zmago povzpeli na drugo mesto zahodne konference za mestnimi tekmeci Lakers, Mavericks pa po prvem porazu po štirih zaporednih zmagah ostajajo na petem mestu zahoda.

Naslednja tekma Dallas čaka v četrtek, ko bodo gostovali pri Portland Trail Blazers.