Lili Žagar izdeluje torbice za 750 evrov

Nekdanja televizijska voditeljica je pred časom na instagramu namignila, da obrača nov list. Omenjala je usodo, kako se ji je življenje čez noč obrnilo na glavo, in izkazalo se je, da ima v mislih posel z dizajnerskimi torbicami iz koruznega ličja. Torbice je oblikovala sama, pletejo jih v Prekmurju in so na voljo pod znamko Lili Inti. Spletna stran razkriva, da morajo stranke za modni kos povprečno odšteti kar sedemsto evrov. Ustvarjalka za izdelke sicer pravi, da so njen modni prispevek svetu, nekakšna »Jane Birkin« torbica za enaindvajseto stoletje.
View this post on Instagram

Nikoli si nisem mislila, da bom šla kdaj “na svoje”. Še manj, da se bom podala v oblikovalske in podjetniške vode. A kot je rekel Forrest Gump: “Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get.”😆 Po dveh letih in pol intenzivnega dela na svoji blagovni znamki, trudu, odrekanju, neprespanih nočeh in nekaj živčnih vojn, zdaj končno odštevam dneve do launcha svoje spletne strani Lili Inti. V tem času so se mi na pot postavljale ovire, ki sem jih včasih lažje, včasih težje preskakovala. Večkrat sem celo imela občutek, da “nekaj zgoraj” noče, da pridem do cilja. Kolikokrat sem bila tik pred tem, da vržem puško v koruzo in vse skupaj pošljem k vragu!😈 Pa nisem. Prvič v življenju sem enkrat za spremembo vztrajala do konca. Do nedavnega sem bila vedno tisti tip človeka, ki ima velike želje in cilje, a jih nikoli ne izpelje do konca. Ker pač… 🤷‍♀️ Vse skupaj je trajalo tako dolgo tudi zato, ker (dobre) stvari zahtevajo svoj čas in ker sem perfekcionist. Kar ni vedno v prid, prej v oviro. Vaš odziv do zdaj je bil izjemen, kar mi daje še dodatno motivacijo. Tukaj bi se vam, dragi sledilci, rada tudi iskreno zahvalila. Neizmerno sem vam hvaležna za vso podporo❤️❤️ Brez vas, bi bilo tole čist brezveze😇 Če pa vas slučajno zanima več, vas vabim, da meni in mojim torbicam sledite na profilu @lili_inti 👜 . . . 📸: @anagregoricphoto 💄: @sarahbamburac_art 👗: @barbaraplavec_b

A post shared by Lili Žagar (@lilizagar) on

Fitnes vzgoja Marka Potrča

Medtem ko se njegova partnerica posveča pletenim modnim dodatkom, se TV-voditelj Marko Potrč še vedno posveča predvsem telovadbi. Konec tedna je s sabo na fitnes vzel celo svojega sina, saj sta, je razložil, zaradi jutranjega prepira na temo računalniških igric potrebovala nekaj časa zase. Potrč se je odločil, da se bosta pogovorila kar v njemu ljubi telovadnici, in v nadaljevanju se je o kakovostno preživetem času z družino razpisal na svojem instagramu. »Skupaj sva pokurila čez 1300 kalorij med tem pogovorom. Jap, dober pogovor je bil. Ponosen,« pravi Potrč, ki je ob dolgem zapisu objavil tudi serijo fotografij potenja na sobnem kolesu.
View this post on Instagram

Nedeljski “oče & sin” kardio trening 💪🏻 Težko bi se spomnil kakšne stvari, ki bi mi danes pomenila več. Zjutraj sva imela en “crash” zaradi igric. Zdaleč seveda ni edini, ki začne kričat ob Fortnite-u. Ampak jaz pač ne odobravam izbruhov ob tem. Sicer sem toliko kul ati, da razumem, da je v teh igricah vsekakor tudi nekaj pozitivnih stvari... a le dokler je to v mejah normale. Ko se gre čez mejo, pa je čas za pogovor. In jaz sem tisti ati, ki se pogovorov s sinom loti tako, da se sama umakneva. Da sva si lahko blizu v takih trenutkih. Namesto, da bi se oddaljevala drug od drugega. Šport je zato čudovit. Ni ga čez moški pogovor ob konkretnem naporu. Ker, ko med naporom loviš sapo, te vsaka jeza mine. Vidiš bolj jasno. Pogovarjaš se razumno. In ko tako lovim sapo s sinom z ramo ob rami, se vez med nama samo krepi. Tukaj se skriva ena luštna simbolika; skozi šport se spozna, da je za rezultate potrebno delo. Tako za športne kot recimo tudi za tiste rezultate, ki krepijo najbolj pomembne vezi v življenju. Vez med sinom in očetom to namreč zagotovo je. Aja, p.s.: Skupaj sva pokurila čez 1.300 kalorij med tem pogovorom. Jap, dober pogovor je bil. Ponosen. 🙏🏻 #fatherandson #familyfirst #workout #workoutmotivation #workhard #gymmotivation

A post shared by Marko Potrč (@markopotrc) on

Glamurozno izgorevanje Aljoše Bagole

Še vedno je v polnem pogonu promocija najslavnejšega domačega oglaševalskega kreativca Aljoše Bagole oziroma njegovega izjemno prodajanega knjižnega prvenca o izgorevanju. Vse pogostejši očitki, da je soočanje z izgorelostjo privilegij redkih, ki si lahko privoščijo, da se brez večjih posledic začasno odpovejo prisotnosti na delovnem mestu, na uspeh nimajo pretiranega vpliva. Pred dnevi se je s knjigo fotografiral na dogodku v Cankarjevem domu, objavi na instagramu pa dodelil podpis »glam«, po naše glamur oziroma ustrezna beseda za tip težav, s kakršnimi se v službi spopadajo nenadomestljivi kreativni direktorji.

Helena Blagne odletela iz Slovenije

Helena Blagne, morda kar najslavnejša slovenska pevka samostojne Slovenije, si prav tako ne pusti izgoreti. Za pevce tradicionalno utrujajoči konec leta je očitno občutila tudi sama – na instagramu je sporočila, da je v preteklem letu nastopila kar 192-krat, zato se najbrž vsi strinjamo, da potrebuje oddih. Fotografija odhoda v predvidoma tople kraje je nastala na ljubljanskem letališču, pevka pa si je seveda privoščila vozovnico v poslovnem razredu.

Ana Tavčar stavi na vino in klavir

Na instagramu smo te dni izvedeli, da Ana Tavčar, trenutno voditeljica zabavnega jutranjega in občasno večernega programa na TV Slovenija, med svoja zanimanja prišteva tudi klasično glasbo. »Moj popoln večer? Kozarec vina in klavir. Kakšen nežen stavek Beethovna ali pa kakšna netradicionalna Mozartova fantazija,« se je zaupala sledilcem na instagramu in še omenila, da je kot najstnica večino štipendije in žepnin zapravila za note, ki jih je nakupovala v Trstu. Voditeljica je za konec dodala, da je za privilegij preigravanja klavirskih not hvaležna življenju in svoji volji. Za pričujočo fotografijo branja notnih zapisov, na kateri se »staplja z vsem, kar kaže«, pa svojemu prijatelju.
View this post on Instagram

(Moj) popoln vecer? Kozarec vina in klavir. Kaksen nezen stavek Beethovna ali pa kaksna netradicionalna Mozartova fantazija. Tudi ce ni vec ugirane tehnike in vaje, je pa svoboda in cisti uzitek igrat. In vse te note. Ko sem bila najstnica, sem stipendije in zepnine zapravila za kupe not, sla s tramvajem v Trst, prehodila center in se izgubila med zbirkami mojstrov. In potem ure in ure preigravanja, prstnih redov in pasaz. Da imam danes lahko ure in ure svobodne igre, cutenja in cutnosti. Kako hvalezna sem zivljenju (in svoji volji) za vse to. 🙏 In btw, hvalezna @matej_mp za to obcuteno fotko, ki se staplja z vsem, kar kaze. #thankfulgratefulblessed 🎶🙏🎶💙🎶 #perfectevening #pianoplayer #pianolove #pianistsofinstagram #pianistlife #passionate #passionatelove

A post shared by Ana Tavcar (@ana__tavcar) on

Kolesarska joga Mihe Šaleharja

Stereotip nepojasnjeno nejevoljnega slovenskega moškega srednjih let, ki išče uteho v gorskem kolesarstvu oziroma alpinizmu, je zaradi nenadne priljubljenosti televizijskega detektiva Tarasa Birse v seriji Jezero vse opaznejša tudi v resničnem življenju. Če kdo, to podobo odlično uteleša vsaj radijski voditelj Miha Šalehar, sicer ljubiteljski analitik tipično slovenskega vedenja. Ugotavljamo, da Šalehar svojim rekreacijskim dosežkom na kolesu skoraj v celoti posveča tudi svoj profil na instagramu. Večinoma gre za selfije, našli pa smo tudi posnetek raztezanja, ki ga je šaljivi radijec poimenoval kolesarska joga.
View this post on Instagram

#bikeyoga (al neki)😉 #mtblife #mtb

A post shared by Miha Šalehar (@saleharmiha) on