Na mednarodnem paketu bo letos po Počivalškovih besedah ogromno izzivov, "zato je spremljanje zunanje politike, mednarodnih odnosov in ustrezno prilagajanje izrednega pomena za naše odprto gospodarstvo".

Cerar se medtem veseli sodelovanja v svetu, pri čemer je izpostavil, da resorni ministrstvi že sedaj tvorno sodelujeta. "Podpiramo diverzifikacijo slovenskega izvoza, zato bomo intenzivno delali na tem, da odpremo nova diplomatska predstavništva in krepili bilateralne politične odnose v smeri podpore interesov slovenskega gospodarstva," Cerarja še povzemajo na gospodarskem ministrstvu.

Svet za internacionalizacijo je sicer danes med drugim razpravljal o izhodiščih vladnega programa za promocijo investicij in internacionalizacijo slovenskega gospodarstva 2020-2024. Program se osredotoča na pet strateških ciljev: raznolik in vzdržen izvoz, vzdržne tuje neposredne investicije z visoko dodano vrednostjo, povečanje slovenskih naložb, Slovenija kot gospodarska blagovna znamka ter odličen podporni ekosistem.

Slovenija bo s ciljem pozicioniranja kot trajnostne ter hkrati visoko tehnološke in inovacijske države sodelovala tudi na Expo Dubaj 2020, kjer bo prisotnih 194 držav udeleženk, so še spomnili na gospodarskem ministrstvu.