Na zahodu province Alep je bilo danes v ruskih letalskih napadih ubitih osem članov iste družine, med njimi šest otrok. Tam so bile sicer tri deklice ubite že v ponedeljek, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Še sedem civilistov pa je bilo danes ubitih v ruskih letalskih napadih na zahodu Alepa in v provinci Idlib, so navedli v sirskem observatoriju s sedežem v Londonu.

"V zadnjih treh dneh je za vse bombardiranje na Idlib in njegovo okolico, vključno z zahodnim Alepom, odgovorna Rusija," je povedal vodja observatorija Rami Abdel Rahman. "Upornike in džihadiste želijo pregnati stran od mesta Alep in avtoceste, ki povezuje Alep in Damask," je dodal.

Sirska državna tiskovna agencija Sana je ob tem poročala, da so uporniki in džihadisti v povračilnem obstreljevanju v mestu Alep ubili dve ženski in otroka.

Nasilje se je znova okrepilo, kljub temu da je pred manj kot dvema tednoma na tem območju začela veljati prekinitev ognja. Vendar pa se ga po navedbah AFP niso nikoli držali.

Po besedah vodje sirskega observatorija bi lahko letalski napadi pomenili uvod v kopensko ofenzivo v zahodnem Alepu, saj želijo sirski režim in njegovi zavezniki, med njimi Rusija, skrčiti zadnje območje pod nadzorom upornikov.