Policisti so ugotovili še, da je moški pri begu v temi padel po strmem in nevarnem pobočju ter se huje poškodoval po nogi in obrazu.

O zadevi so policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe. 34-letnega moškega bodo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tudi tokrat občanom v primeru tatvin in vlomov v hiše, stanovanja, gospodarske in druge objekte, motorna vozila, policisti svetujejo, da nemudoma pokličejo najbližjo policijsko postajo ali interventno številko policije 113 in do njihovega prihoda ničesar ne prijemajo ali premikajo zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca. Več preventivnih nasvetov je tudi na spletni strani policije.

Prav tako pozivajo, da več pozornosti namenijo tudi morebitnemu zaznavanju sumljivih oseb in vozil po vaseh oz. v stanovanjskih soseskah večjih mest. Tovrstne informacije lahko krajani sporočijo najbližji policijski postaji oz. pokličejo policijo. Prav tako lahko policistom pomagajo pri izsleditvi storilca tudi tako, da si poskušajo zapomniti čim več podatkov o storilcu, njegov videz, smer bega in prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal.