ACH Volley je tudi v letošnji sezoni na dobri poti, da pomete z domačo konkurenco. Prvo lovoriko, slovenski pokal, ima po nedeljskem finalu v Kamniku že v svoji vitrini. Njegova zmaga ni bila presenečenje, pa čeprav do nje ni prišel tako zlahka, kot se je pričakovalo. »Morda smo šli v tekmo malenkost premalo zbrani, toda ko smo vzeli stvari v svoje roke, smo dokazali, kdo je gospodar slovenske moške odbojke. Umirili smo se, nato pa je rezultat prišel sam od sebe, če bomo tako nadaljevali, nas bo doma težko zaustaviti. Naša prednost je, da imamo širok spekter igralcev,« je zatrdil bloker Ljubljančanov Matic Videčnik.

Presenetljivi finalist Maribor se je prikazal v lepi luči, dobil prvi niz in bil povsem enakovreden v drugem, v nadaljevanju pa so do izraza le prišle izkušnje in kakovost serijskih slovenskih prvakov. Morda bi bil finali dvoboj bolj izenačen, če štajerski odbojkarji polfinala ne bi igrali v soboto zvečer in tako imeli manj časa za regeneracijo od svojih tekmecev. »Svojim fantom nimam česa očitati, zaslužijo si vse čestitke za igro, ki so jo prikazali na tem turnirju. Premagali smo veliki Calcit, Ljubljančanom v finalu odvzeli prvi niz, bili blizu v drugem, nato pa 'ugasnili'. Poznalo se nam je, da se je tekma s Kamničani končala pozno, nekateri so šli spat šele ob štirih zjutraj. Ampak vprašanje je, ali bi tudi brez tega lahko premagali Ljubljančane. Vseeno me veseli, da smo na pravi poti,« je po porazu razmišljal trener Maribora Sebastijan Škorc.

Da ni le muha enodnevnica, je znova dokazal sprejemalec Maribora Rok Možič, ki je v Kamniku še enkrat potrdil sloves ta čas najobetavnejšega in nadarjenega odbojkarja v Sloveniji. Sedemnajstletni slovenski reprezentant je v polfinalu Calcitu nasul kar 29 točk, najboljši posameznik svoje ekipe pa bil tudi v finalu. V napadu je z visokim odrivom ter močnimi in natančnimi udarci že zdaj izvrsten, še nekaj prostora za izboljšavo pa je pri njegovem sprejemu. Ko so to v finalu ugotovili tudi igralci ACH Volleyja, so nemalo žog poslali prav v njegovo smer.

Za največje razočaranje zaključnega turnirja so poskrbeli kar gostitelji. Izpad v polfinalu je za moštvo Calcita, ki se po višini proračuna letos kosa z Ljubljančani, nedvomno velik neuspeh. Vodstvo kluba je po odstavitvi Marka Brumna konec decembra vlogo dežurnega gasilca sicer zaupalo staremu znancu Gašperju Ribiču, ki pa pravega recepta za izhod iz krize še ni našel. »K naši krizi so zagotovo pripomogle nekatere poškodbe, očitno pa je bila ena od težav tudi nezaupanje med igralci in bivšim trenerjem. Ekipo sem prevzel precej neobremenjen. Pritiska ne čutim, želim si le, da svoja razmišljanja o odbojki do zaključka sezone prenesem na ekipo in uvedem spremembe, ki sem si jih zamislil,« pravi Ribič in poudarja, da je za prekinitev negativnega niza potreben predvsem čas.