Ob poslušanju izjav zmagovalke pa me je zelo zaskrbelo, da bo tudi v tem mandatu v ospredju predvsem osebni interes posameznikov, kar dokazuje tudi naslednja izjava: »Ne glede na rezultat današnjega glasovanja sem prepričana, da bo vsak od nas treh v ponedeljek gradil svojo kariero. V kolikor pa bomo ostali skupaj, pa lahko delamo dobro skupaj naprej.«

V tem nagovoru in še v drugih izjavah ob inavguraciji Pivčeve pogrešam, da niso niti z eno besedo omenili upokojencev, kar je poslanstvo te stranke, ki naj bi bila edina stanovska stranka v Sloveniji. Bojim se, da so novi nosilci DeSUS že po nekaj minutah pozabili, zakaj in čemu naj bi služili oni in tudi stranka.

Gospo Pivec, predsednico DeSUS, bi rad spomnil, da je zamenjala Erjavca tudi zaradi splošnega nezadovoljstva v zadnjih mesecih s strani upokojenske populacije in tudi zaradi številnih protestov bralcev v medijih, sindikata upokojencev in civilne iniciative Za upokojence. Menim, da brez angažiranja vseh teh ponižanih in razžaljenih ona ne bi dosegla preobrata v stranki DeSUS. Zato ji jaz osebno, in verjamem, da tudi večina upokojencev, polagam na vest, da se stranka začne končno ukvarjati in reševati problematiko upokojencev, ki je postala nevzdržna in nevredna človekovega dostojanstva.

Upam, gospa Pivec, da boste prisluhnili temu pozivu in ne boste krenili po poti Erjavca, ker bi to lahko pomenilo katastrofo za eno tretjino prebivalcev Slovenije.

Gorazd Cuznar, Črnomelj