Slovenske prvakinje, odbojkarice Maribora, so se po izenačenem in razburljivem finalu razveselile že 18. pokalne lovorike. Obračun proti Calcitu bi težko bil bolj izenačen in razburljiv, saj so slovenske prvakinje odpor tekmic lomile pet nizov, na koncu pa slavile s 3:2 (21, -19, 24, -17, 14). Aktualni državni prvak je slavil tudi v moški konkurenci. Presenetljivi finalist Maribor Merkur se je ACH Volleyju uspešno upiral le v prvem nizu, v nadaljevanju pa ni uspel več držati koraka z Ljubljančani in izgubili z 1:3 (22, -22, -17, -14).

Za štajerske igralke je bil sobotni uspeh še toliko slajši, saj so se Kamničankam oddolžile za lanski poraz v finalu tekmovanja, obenem pa jim ga zadale pred njihovi občinstvom, saj je zaključni turnir gostil Kamnik. »Kar se samega izida tiče, je bil finale tako za gledalce v dvorani kot za tiste pred televizijskimi zasloni nekaj najboljšega, kar se lahko zgodi. Odločale so majhne stvari,« je ugotovil trener Maribora Radovan Gačič. Njegove varovanke so slavile kljub hudemu udarcu, ki so ga prejele na uvodu četrtega niza, ko si je pri napadalni akciji pri pristanku na tla križne vezi poškodovala sprejemalka Lorena Lorber Fijok. Gačič je bil zato prisiljen v improvizacijo, saj je poškodovano varovanko zamenjala korektorica Anamarija Galić. »Ker ni igrala na svojem položaju, je bilo tudi nekaj zmede. Malenkost smo tvegali, a na koncu se nam je izšlo,« je še dejal Gačič.

Turnir v Kamniku se je izkazal za precejšnjo polomijo v vrstah gostiteljev, saj sta tako ženska kot moška ekipa Calcita ostali praznih rok. Še posebej boleč je neuspeh odbojkarjev, ki tudi po zamenjavi na trenerskem mestu ne najdejo poti iz krize. Potem ko so lani klonili v finalu, so se tokrat od pokalnega tekmovanja poslovili že po polfinalu, kjer jih je s 3:2 (-20, 29, -23, 23, 11) presenetil Merkur Maribor.

V vrstah zmagovalcev je bil neustavljiv novopečeni slovenski reprezentant Rok Možič, ki je nasprotnikom nasul kar 29 točk. »Nikakor nam ni uspelo ustaviti Možiča v coni štiri, predvsem pa si lahko očitamo drugi niz, v katerem smo v končnici imeli žogo za zaključek, česar nismo izkoristili. Mariborčani so dobili dodaten elan, mi pa smo bili v vedno težjem položaju. To je del športa, sezono bomo morali reševati na državnem prvenstvu,« je dejal trener Calcita Gašper Ribič.