Današnja tekma je bila za železarje izjemno pomembna. Še pred tremi tedni bi jim le malokdo pripisal možnosti, da bi se lahko prebili med šesterico moštev, ki imajo neposredno zagotovljeno končnico. Toda po 28. decembru niso več izgubili, nanizali so sedem zmag in se želenemu cilju približali le na točko.

Prav Lustenau je bil pred dvobojem v Podmežakli tisti, ki je zasedal šesto mesto. Jeseničani so se zavedali, da šteje le zmaga. Začeli so zelo odločno, s prvim zadetkom Blaža Tomaževiča že v 18. sekundi. Tudi pozneje je domača ekipa prevladovala, v prvi tretjini sta zadela še Gašper Glavič in Andrej Hebar.

Tekmeci tudi v nadaljevanju niso našli odgovora. V drugi tretjini so v polno zadeli še Urban in Jaka Sodja ter Jaka Šturm, tako da je bilo že dolgo pred koncem jasno, da Lustenau tokrat nima možnosti za preobrat.

Jeseničani so zadnji gol dosegli v 35. minuti, v zadnji tretjini pa precej spustili ritem, ni pa jim uspelo ohraniti nedotaknjene mreže. A prejeti zadetek v 56. minuti je za Lustenau pomenil le kozmetično popravo, na lestvici pa sta zdaj ekipi zamenjali mesti, Jeseničani imajo po osmi zaporedni zmagi zdaj 55 točk.

Do konca rednega dela alpske lige sta še dva kroga, Jeseničani igrajo še v gosteh z enim od neposrednih tekmecev Feldkirchom ter doma z ekipo z dna lestvice Bregenzerwaldom.

V konkurenci za tri mesta med šesterico (SŽ Olimpija, Ritten in Pustertal so na prvih treh že preveč oddaljeni) so še Cortina, Feldkirch, Lustenau, Fassa, Asiago in Sij Acroni Jesenice, ki so jih po 31 krogih med četrtim in devetim mestom ločile le štiri točke.