Kot kažejo video posnetki, so skušali protestniki vdreti v stavbo Theatre des Bouffes du Nord, v katerem je bil Macron z ženo. Da je bil predsednik tam na predstavi, so potrdili tudi v Elizejski palači.

Zaradi pritiska protestnikov je moral Macron za kratek čas celo zapustiti dvorano, a si je potem vendarle lahko predstavo ogledal do konca.

Vdor protestnikov naj bi sprožil eden od aktivistov, ki je na twitterju zapisal, da v omenjenem gledališču sedi tri vrste za predsednikom. Hkrati je vprašal, če je v bližini kak aktivist.

Po poročanju francoskih medijev ga je potem policija prijela, ker je s svojim ravnanjem sprožil nevarno situacijo, še navaja dpa.

Francija se sicer že več tednov sooča s stavkami in protesti zaradi načrtov vlade, da se v državi vzpostavi enoten pokojninski sistem. Predsednik Macron želi z reformo odpraviti sedaj veljavnih 42 ločenih pokojninskih shem, po katerih imajo večinoma zaposleni v javnem sektorju pravico do zgodnje upokojitve in druge bonitete. Želi jih zamenjati z univerzalnim pokojninskim sistemom, ki bi odpravil te bonitete.