V nedeljo bo sprva oblačno, čez dan pa se bo od zahoda začelo jasniti. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, zlasti na severovzhodu pa severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo v zahodnih krajih delno jasno, drugod večinoma oblačno. Na Primorskem bo pihala burja. V torek se bo razjasnilo tudi v notranjosti države, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost.

Nad severni Jadran se pomika ciklonsko območje z vremensko fronto. Z vetrovi severnih smeri bo nad naše kraje začel dotekati hladnejši in bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo oblačno. Padavine se bodo iznad sosednjih krajev Italije širile proti vzhodu. Ob Jadranu bo deževalo, drugod po nižinah sprva večinoma deževalo, zvečer pa večinoma snežilo. Popoldne bo ob severnem Jadranu zapihala šibka do zmerna burja. V nedeljo dopoldne bodo v sosednjih pokrajinah Hrvaške še padavine, ki bodo popoldne ponehale. Drugod se bo čez dan delno zjasnilo. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja.