Ko sta se na začetku novembra pomerili v Novem mestu, sta bili Primorska in Krka v precej drugačnih položajih. Koprčani so pod taktirko Jurice Golemca iz kroga v krog navduševali, medtem ko je Krka pod vodstvom Simona Petrova igrala medlo in neodločno. Primorska je takrat Krko brez težav povozila, to pot pa jo bržčas čaka precej težje delo. Finančne težave so močno zdesetkale slovenskega prvaka, ki je v seriji štirih zaporednih porazov, medtem ko je dolenjsko moštvo počasi osvojilo ideje trenerja Vladimirja Anzulovića in je v zadnjem krogu pripravilo presenečenje, ko je v Novem mestu premagalo Budućnost.

Ko smo si po odhodu peterice nosilcev in trenerja Golemca v Kopru ogledali prvo tekmo Primorske v spremenjeni postavi proti Crveni zvezdi, nam je prišlo na uho, da je vodstvo kluba na koledarju podčrtalo tekmo s Krko. Načrt je bil, da proti Novomeščanom nastopijo v okrepljeni in že uigrani zasedbi ter odločno krenejo po zmago. To se je delno tudi uresničilo, saj lahko trener Andrej Žakelj računa tudi na Marka Lukovića in Sterlinga Gibbsa, ki sta se med tednom lahko dodatno spoznala s soigralci. Da bi načrt v popolnosti uspel, pa potrebujejo še zmago. »Ne smemo si dovoliti, da tekme odpremo premehko. Imamo dva nova igralca, ki potrebujeta čas, da se uigrata. Prepričan sem, da bodo za nas prišli boljši dnevi,« je po porazu v zadnjem krogu proti Mornarju povedal Andrej Žakelj in imel v mislih tekmo s Krko, ki pa ima svojo računico. Novomeščani bi si v primeru zmage skorajda že zagotovili obstanek. »Odgovoriti moramo na njihovo pričakovano agresivnost, in če nam to uspe, imamo možnosti za uspeh. Če pa nam bodo vsilili svoj način igre, bodo favoriti za zmago,« razmišlja trener Krke Vladimir Anzulović.

Že danes bo igrala Olimpija, ki jo proti Mornarju čaka pomemben obračun v boju za prva štiri mesta in uvrstitev v končnico. Ljubljančani so prvič v tej sezoni lige ABA zabeležili zaporedna poraza, potem ko so v Beogradu proti Partizanu prikazali dobro igro, a klonili po trojki s sireno Ognjena Jaramaza. Mornar je v zadnjem obdobju v izvrstni formi, a je ekipa, ki precej bolj blesti doma kot v gosteh. Na dvanajstih gostujočih tekmah v sezoni so v ligi ABA in Fibini ligi prvakov dobili le dve, proti Ciboni za štiri in proti Krki za devet točk. »Pričakujem, da bomo na parket stopili motivirani, sploh ob dejstvu, da so nas v Baru tekmeci premagali, čeprav smo imeli vse niti igre v svojih rokah. Odigrati moramo dobro in pametno ter z veliko teka. Mornar je izredno napadalna ekipa. Čaka nas zahtevna tekma, na kateri moramo biti pravi, če želimo zmagati,« sporoča trener Olimpije Slaven Rimac.

Liga ABA, 16. krog, danes ob 17. uri: Olimpija – Mornar, ob 19. uri: FMP – Partizan, ob 21. uri: Budućnost – Mega, jutri ob 17. uri: Zadar – Igokea, ob 19. uri: Primorska – Krka, ponedeljek ob 18. uri: C. zvezda – Cibona.