Olimpija in Jesenice sta najbolj vroči moštvi alpske lige v koledarskem letu 2020. Edina slovenska predstavnika v tekmovanju že dolgo nista izgubila in prav lahko se zgodi, da bodo navijači v drugem delu alpske lige pred začetkom končnice spremljali nova derbija tako v Tivoliju kot Podmežakli.

Ljubljanski in jeseniški hokejisti bodo do konca rednega dela odigrali še tri tekme. Olimpija si je že pred časom priigrala vstopnico za četrtfinale in si medtem zagotovila tudi uvrstitev na prvo mesto, za železarje pa se je po decembrskih praznikih začel eden od vrhuncev sezone. Še pred mesecem dni je kazalo, da gorenjskim hokejistom po seriji neprepričljivih predstav ne bo uspela uvrstitev med vodilno šesterico, a imajo po sedmih zaporednih zmagah vse v svojih rokah. Še posebej odmevna je bila zadnja jeseniška zmaga po kazenskih strelih na gostovanju v Cortini (2:1), po kateri so se šestouvrščenemu Lustenauu približali zgolj na točko zaostanka. Ravno Lustenau bo v neposrednem dvoboju za šesto mesto danes ob 18. uri gostoval v Podmežakli. Jeseničani si lahko obetajo izdatno podporo s tribun, saj odločilne tekme vedno premamijo navijače. Železarje v zadnjem tednu januarja čakata še preizkušnji s Feldkirchom in Bregenzerwaldom, paket treh zmag pa bi jih zagotovo popeljal v končnico.

Hokejisti Olimpije pilijo še zadnje podrobnosti v sistemu igre, saj želijo končnico alpske lige v začetku marca odpreti v najboljši formi. Danes bodo gostovali v Feldkirchu. »Ne bežimo od vloge glavnega favorita za naslov prvaka. To ni prednost niti breme, ampak predvsem velik izziv. Imamo vrhunsko ekipo in odlične igralce. Vse koščke moramo sestaviti v celoto in sezono zaključiti v slogu, kot smo si začrtali. Nič ne pomeni, da smo trenutno na prvem mestu, saj na koncu štejejo samo lovorike,« evforijo odganja trener Olimpije Gregor Polončič, s katerim bomo prihodnji teden objavili daljši pogovor na teh straneh.

Člansko moštvo in vse mlajše selekcije kluba z okoli dvesto otroki se bodo od prihodnjega tedna začeli prilagajati na nov tivolski režim, saj bodo pred spomladanskim svetovnim prvenstvom skupine B začeli prenovo ledene dvorane. Namestili bodo novo zaščitno ogrado, posodobili šest garderob, namestili kakovostnejše prezračevalne sisteme in pod strop na sredini igrišča postavili preglednejši semafor v obliki kocke. Kot kaže, do konca sezone še ne bodo postavili nove pokrite ledene ploskve na spodnji ploščadi pred tivolsko dvorano. »Zadeva z ureditvijo nove ledene površine je usklajena in potrjena, a natančna časovnica še ni znana,« je pojasnil predsednik kluba Miha Butara.