V vsakem primeru se v premieru igrajo prelomne tekme. Kdor bo uspešen v naslednjih dveh ali treh krogih, se lahko nadeja končnih uspehov. Wolverhampton, sicer uspešnica jeseni, vsekakor kaže znake pešanja. Izpad iz pokala proti Manchestru Unitedu je skeleč. Ta konec tedna pa gredo v goste k Southamptonu, ekipi podobnega ranga, a bolj pozitivnega trenda, ki je v minulem krogu na gostovanju presenetila tretjeuvrščeni Leicester. Stavnice blago favorizirajo gostitelje, a je to vendarle tekma, ki predvsem in zelo vonja po remiju. Ali vsaj po tem, da bosta zadeli obe ekipi, kar je vendarle vredno koeficienta 1,73. V podobnem položaju je tudi šestouvrščeni Sheffield United, ki se odpravlja na gostovanje k letos vnovič obupnemu Arsenalu. A to se zdi podobna tekma pokalni med Unidtedom in Wolves. Tekma, v kateri ne bi presenetila sinergija raznih momentov v korist gostiteljev, kar navaja na 1,80 vredno stavo na zmago Arsenala.

No, prva izmed podobnih si tekem se vendarle zdi Watford – Tottenham. Po presenetljivo obupnem začetku sezone se je Watford pobral in je v seriji petih tekem brez poraza, Tottenham brez poškodovanega Kana pa vsaj v nekaterih očeh (Sky Sport, na primer) še vedno velja za nefavorita. A s takšnim videnjem se je težko strinjati. Mourinho ljubi presenetljive rošade, tekmo proti Liverpoolu je sicer izgubil, vendar pa je tudi izkoristil priložnost prav za spremembe. Ki delujejo obetavno. V obrambi je to mladi Tanganga, v napadu pa Lo Cellso in Lamela. Zdi se, da je dobil ekipo, ki je v obrambi še vedno negotova, v napadu pa bistveno bolj potentna kot pred 14 dnevi, ko je predvsem v vezi vse slonelo na ne preveč domiselnem Eriksenu. Torej vsaj 1,30 vredna stava na dvojni znak na gostujočo ekipo.

In še največji otoški derbi Liverpool – Manchester United. Seveda velja upoštevati dodatno motiviranost gostov, vendar se zdi, da ta tokrat ne more pomagati Unitedu, da bi se izognil porazu. Nemara tudi porazu z več kot enim golom razlike, za kar je na voljo resda zgolj koeficient 1,95.