Varno zavetje gostilne

Ljutomerski policisti so pred dnevi med kontrolo prometa naleteli na voznika, ki v tistem trenutku ni imel časa zanje. Njihove znake za ustavljanje je ignoriral in kar dvakrat odpeljal dalje. Ko so ga skušali ustaviti z avtom, je najprej zapeljal proti policistu, da je ta moral odskočiti, nato pa je še zadel njihov službeni avto. Obvozil ga je in spet pobegnil. Policisti so sčasoma našli avto in ga zasegli, o vozniku pa ni bilo ne duha ne sluha. Po intenzivnem lovu nanj so ga izsledili v eni od gostiln, kjer je 39-letnik našel varno zavetje v steklenici. Bil je opit, nekaj denarja, ki ga sicer namenja za večerno veseljačenje, pa bo moral nameniti tudi za več kazni.

Samurajski meč namesto sodišča

Štiridesetletni David Ostrom iz Kansasa v ameriškem Ohiu je v sodnem sporu z nekdanjo soprogo Bridget. Prepričan je, da ga je ženska s svojim odvetnikom povsem uničila, zato je sodniku predlagal, da bi zadevo rešili na drugačen način – s sojenjem z bojem. Po njegovem takega načina reševanja sodnih sporov nikoli niso striktno in pisno prepovedali. Zaprosil je še za tri mesece časa, da bi za dvoboj nabavil prava samurajska meča. A moški nikakor ni čez les, vsaj ne povsem, njegov predlog je namreč le odgovor na absurdne zahteve druge strani glede skrbništva nad otroki in plačila davka na nepremičnine. Bivša žena bi lahko svoje mesto v dvoboju prepustila odvetniku, ta pa je sodnika, ker bi v boju prav lahko kdo umrl, prosil, naj zahtevo zavrne. Ta ima očitno dovolj obeh strani, polnih bizarnosti, in o zadevi še ne bo kmalu odločal.

Tempelj oskrunili z iztrebki

Ljudje smo lahko res pravi packi. Zlasti ko nismo doma in se kot turisti obnašamo res kot živali. Se še spomnite, ko so ameriško družino pred časom zaradi ogabnega obnašanja nagnali iz Avstralije? Ali pa, ko so zaradi neprimernega obnašanja v templjih na Tajskem prijeli skupino mladih tujcev? Tudi v naših gorah bi kaj hitro našli koga, ki za seboj ne pobira smeti in tako kazi čudovito naravo našega narodnega parka. A vendarle to ni tako hud primer, s kakršnim so se pred dnevi spoznali na slovitih perujskih razvalinah Machu Picchu. Oblasti so namreč aretirale šest turistov, ki so sveti kraj onečastili tudi s svojim blatom (po domače: drekom). Kupček so našli pred inkovskim svetim templjem sonca, zidove katerega je četverica moških in dve ženski prav tako poškodovala. Pravo sranje, bi se lahko hudovali. Šesterica ni edina, ki je povzročala težave v »izgubljenem mestu Inkov« – lani so namreč zaradi slačenja in poziranja brez oblačil aretirali več turistov.

Na obisk k prijatelju – v zapor

Kdor nima nobenega prijatelja, hodi kot tujec po zemlji, pravi kitajski pregovor. 24-letni Patrick se tega zaveda. Sploh težko mu je bilo čez božične praznike, ki jih je njegov prijatelj preživel v zaporu na Floridi. A kaj storiti? Ker on ni mogel priti ven, je mladenič skušal priti noter. V zapor. Prijeli so ga, ko se je najprej z avtom zaletel v zid zapora, nato ga skušal preplezati, na vrhu pa se je zapletel v bodečo žico in ostal ujet. Ko so ga uspešno rešili, so ugotovili, da je povsem zadet, paznikom pa je povedal, da je samo želel obiskati prijatelja za rešetkami. Siromaku ni nihče povedal, da obstajajo tudi lažji načini za take podvige – recimo obisk v času uradnih ur. Tudi če bi Patricku uspelo premagati prvi zid, ga je na drugi strani čakala še ena ograja, nato pa nekaj zaklenjenih vrat. Ima pa zgodba srečen konec – zaradi povzročene škode in prepira, v katerega se je ujel s pazniki, je Patrick pristal za zapahi. S prijateljem.

Kje so lame?

Z večje kmetije na jugu Kalifornije je pred časom izginilo več kot dvajset lam. Policiji ni jasno, kam so odšle oziroma s kom in zakaj. Preiskovalcem je bilo več kot očitno, da same niso mogle prerezati ključavnice in se v družbi nekaj emujev odpraviti na sprehod. Nekdo jih je ukradel. Policija preiskuje, ali bi lahko šlo za kakšno skupino, ki se zavzema za pravice živali, saj je v medijih odjeknila novica, da z lamami na farmi ne delajo tako, kot bi morali. Upamo lahko le, da jim je lepo, kjer koli že so.