Kmetje so oblastem, kot je razbrati iz fotografij v nemških spletnih medijih, sporočili, da se na traktorjih vozijo delovna mesta, a komajda še. V Berlin so se pripeljali v treh kolonah s severne, južne in zahodne strani ter zasedli trg pred znamenitimi Brandenburškimi vrati. Našteli so kakšnih 500 traktorjev.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, so podobni protesti traktoristov potekali tudi v številnih drugih nemških mestih. Pripravila jih je kmetijska iniciativa Dežela povezuje. Podobna protesta sta v nemški prestolnici potekala že oktobra in novembra. Nedolgo nazaj so jezni kmetje vdrli tudi v prostore okoljevarstvene organizacije Greenpeace ter z balkona obesili plakat z napisom: "Razmišljamo v generacijah, ne kampanjah. Vaši kmetje."

Do protesta kmetov prihaja ob začetku sejma Zeleni teden, največjega kmetijskega sejma na svetu. Tudi tam bodo v ospredju okoljske teme.

V soboto bo medtem v Berlinu potekal protest nasprotnega političnega tabora. Pričakujejo več tisoč okoljskih aktivistov, ki bodo na shodu pod naslovom Dovolj nam je zahtevali strožjo zakonodajo za kmete.