Tekma v Malmöju se je sicer začela z zapravljenim napadom slovenskih rokometašev, ki pa so nato v obrambi prestregli žogo in prek Blaža Blagotinška (1:0) načeli islandsko mrežo. Med vratnicama se je v prvih desetih minutah dodobra ogrel vratar Klemen Ferlin, Slovenija pa je pobegnila na velikih 7:2, potem ko je ob izključitvi nasprotnika dvakrat zapored iz protinapada prazno mrežo zatresel hitri Blaž Janc. Kljub prednosti petih zadetkov se Islandci niso predali in do konca prvega pravzaprav prvič na prvenstvu krepko načeli slovensko obrambo.

V uvodnem delu je sicer sprva slovenski izbrani vrsti nekajkrat na pomoč priskočil tudi okvir vrat, a je nasprotnik kljub začetnim težavam po dveh slovenskih zaporednih zgrešenih strelih s šestih metrov začel obračati potek srečanja. Prvih deset minut prvega polčasa tako rekoč popolna slovenska obramba je bila v nadaljevanju v resnih težavah. Prvič so Islandci izenačili v 21. minuti, ko je na semaforju pisalo 9:9. Po seriji izmenjevanja v vodstvu je tako rekoč v zadnji sekundi prvega polčasa s silovitim strelom z razdalje delnih 15:14 postavil Klemen Cehte. Velja omeniti, da je slovenska obramba na prvih treh tekmah prejemala v povprečju 22,3 zadetka. Proti odlični Švedski zgolj 19.

Odlična igra v napadu

Tudi na začetku drugega dela je Slovencem v napadu preglavice povzročal vratar Björgvin Páll Gústavsson, ki pa si je po obrambi pri rezultatu 16:16 privoščil nespametno dvominutno kazen. Slovenski napad je ponujeno darilo pretvoril v prednost dveh zadetkov. Ko je nato Ferlin še obranil protinapad Bjarkija Mára Elíssona, je Slovenija na drugi strani potegnila na 19:16 in od tam do 50. minute po osmem zadetku razpoloženega Deana Bombača prvič na tekmi pobegnila na plus šest (25:19).

A Islandci se tudi tokrat niso predali in Slovencem vseskozi dihali za ovratnik. Slabe štiri minute pred koncem so uspeli priključiti na minus tri, semafor je kazal 28:25. Eno ključnih sedemmetrovk je takrat zadel Dolenec, na drugi strani pa je tudi tokrat izvrstni Ferlin uprizoril dve zaporedni obrambi. Blagotinškov četrti zadetek v nadaljevanju (30:25) je že pomenil zmago, ki so jo nato Islandci do konca omilili z dvema zadetkoma. Slovenci torej s četrto zaporedno zmago na evropskem prvenstvu ostajajo neporaženi in bodo naslednjo tekmo igrali v nedeljo, 19. januarja, ob 16.15 se bodo pomerili z Madžarsko.