Jeseničani so v Asiagu dosegli zelo pomembno zmago v boju za končnico; ne le zaradi dveh točk, ki jim bosta pomagali v boju za uvrstitev med šesterico z neposredno uvrstitvijo v zaključne boje, ampak so ti točki dosegli na terenu neposrednega tekmeca. Zdaj imata obe ekipi po 52 točk in sta na sedmem in osmem mestu, le točko za mesti, ki zanesljivo zagotavljajo nadaljevanje sezone.

Železarji so v zadnjih tednih v naletu in današnji večer je to potrdil. Odličen začetek je za slovensko ekipo z golom že v šesti minuti kronal Jaka Šturm, a pozneje sta bili obe obrambi na čelu z vratarjema (tako domači Frederic Cloutier kot gostujoči Antonie Bonvalot sta zbrala po 29 obramb) skoraj nepremagljivi. Za domače je tako zadel le Marco Rosa pred koncem druge tretjine, potem pa v zadnji in v podaljšku ni bilo golov.

Odločali so kazenski streli, kjer pa so bili boljši gostje in se razveselili pomembnih točk.

Serija zmag jeseniških hokejistov se je tako podaljšala na sedem, zadnji poraz so doživeli 28. decembra proti Pustertalu. Naslednja tekma čaka železarje v soboto v domači Podmežakli, tudi ta pa bo pravzaprav štela dvojno; v goste namreč prihaja Lustenau, ekipa, ki je na lestvici tik pred jeseniško.