»Čim je nova podlaga v parku Zvezda vlažna ali pa mokra, drsi,« je ljubljansko mestno občino na spletnem portalu Pobude meščanov opozoril Ljubljančan in dodal, da je vožnja s kolesom po taki podlagi lahko nevarna. Občini je predlagal, naj za začetek postavi znak, ki opozarja na spolzko podlago.

Na občinskem oddelku za gospodarske dejavnosti in promet so zapisali, da so v mrzlem vremenu večkrat testirali površino in ugotovili, da ne drsi. »Na podlagi je protizdrsni posip,« so zapisali na občini in dodali, da bodo stanje spremljali tudi v prihodnje.

Tudi stopnice so drseče

Prav tako je občan pred časom občino opozoril na drseče nove stopnice, ki povezujejo Lutkovno gledališče in ljubljanski grad. Zapisal je, da stopnice drsijo, ko so mokre, in opozoril, da problemov nimajo le starejši občani, ampak vsi sprehajalci. Predlagal je namestitev protizdrsnih trakov na stopnice in vmesno klančino, ki povezuje oba sklopa stopnišča.

Na občinskem oddelku za gospodarske dejavnosti in promet so zagotovili, da bodo stanje preverili in pripravili ustrezno rešitev, s katero bodo zmanjšali drsnost v vlažnih pogojih. »Ne glede na to pa se je treba zavedati, da je drsnost v vlažnih in mrzlih razmerah (še posebej to velja tam, kjer je gozd) na vsaki utrjeni podlagi povečana,« so še zapisali v odgovoru.