Premierjeve izjave sicer nisem prebral na twitterju, ampak na teletekstu, kar pomeni, da so izjavo hitro razširili tudi novinarji. Ne vem, kaj je hotel premier povedati konkretno in na katere »izkušenejše« politike je pri tem mislil (in od koga izkušenejše, če smem dodati), a če je ciljal na predsednika republike in poveljnika obrambnih sil, ministra za obrambo in zunanjega ministra, potem so to res izkušeni možje, ne samo na političnem področju, tudi strokovno.

Odločitev, da se vrne inštruktorje z nevarnega območja, je bila pravilna. Oni so bili na nalogi usposabljanja in ne na bojni nalogi. Škoda bi jih bilo, če bi postali žrtve norih politikov, ki pošiljajo rakete sem in tja, vmes pa sestrelijo še kakšno civilno letalo. Pozdravljam tudi uporabo vladnega leta falcon za vrnitev vojakov v domovino, saj je to tako dejansko opravilo nalogo humanitarne narave.

Samo vprašajmo se, kako hudo bi bilo, če bi bili fantje žrtev teh norih politikov. Že tako imamo majhno slovensko vojsko, treba jo je čuvati za nas. In to, menim, so imeli v mislih »izkušenejši« politiki.

Vid Drašček, Vrhnika