Uefa je objavila najboljšo postavo, za katero je v šestih tednih glasovalo več kot dva milijona glasovalcev. Odločila pa se je za nevsakdanjo postavitev 4-2-4, torej štiri branilce, dva vezista in štiri napadalce, namesto bolj uveljavljenih 4-3-3 ali 3-4-3. Angleški novinarji pri Daily Mailu trdijo, da je bila prvotna postavitev 4-3-3 in da je bil posledično iz ekipe izločen vezist Chelseaja N'Golo Kante. Neimenovani vir je za Daily Mail izjavil, da ta zgodba zagotovo ni dobra za Uefo. »To je bilo učinkovito kupčkanje z glasovi. Razlog za to je večja priljubljenost Ronalda v zvezi. Zaradi tega se vprašate, kaj se še lahko spomnijo,« navaja omenjeni časnik.

Cristiano Ronaldo je sicer nogometaš, ki je bil doslej največkrat del najboljše zasedbe Uefinega izbora. To mu je uspelo že štirinajstkrat, prav tako pa ima v tem pogledu največ nominacij. Je pri šestnajstih. A tokrat mu, kot že omenjeno, skorajda ne bi uspelo. V formaciji s tremi napadalci je v glasovanju na četrtem mestu zaostal za Sadiem Manejem, Lionelom Messijem in Robertom Lewandowskim.

Prednost Ronaldu, ker je osvojil ligo narodov

Španska Marca poroča, da je predstavnik Evropske nogometne zveze dejal, da so formacijo spremenili v 4-2-4, tako da bi bil lahko vključen Ronaldo, ki je s Portugalsko osvojil ligo narodov. »Formacija je bila izbrana tako, da odraža glasove navijačev in dosežke nogometašev. Posledično je v izboru pet zmagovalcev lige prvakov in štirje finalisti lige narodov. Formacijo spreminjamo redno, to ni nikakršna izjema.«

Ekipo leta 2019 sicer sestavljajo vratar Alisson Becker (Liverpool/Bra), branilci Trent Alexander-Arnold (Liverpool/Ang), Matthijs De Ligt (Ajax/Juventus/Niz), Virgil Van Dijk (Liverpool/Niz) in Andy Robertson (Liverpool/Ško), vezista Frenkie De Jong (Ajax/Barcelona/Niz) in Kevin De Bruyne (Manchester City/Bel) ter napadalci Lionel Messi (Barcelona/Arg), Robert Lewandowski (Bayern/Pol), Cristiano Ronaldo (Juventus/Por) in Sadio Mane (Liverpool/Sen).