Popoldne bo predvsem v Vipavski dolini in na Krasu zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 11, na Primorskem do 13, v krajih z meglo in nizko oblačnostjo na severovzhodu pa malo nad 0 stopinj Celzija.

V petek bo na zahodu dokaj sončno, drugod se bo marsikje zadrževala nizka oblačnost, zjutraj in dopoldne pa ponekod tudi megla. Šibka burja bo zjutraj ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, ob morju in v krajih z burjo na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne od 1 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto bo oblačno. Dopoldne se bodo v zahodni in deloma osrednji ter južni Sloveniji pojavljale manjše padavine, po nižinah bo večinoma deževalo. Na Primorskem bo popoldne zapihala burja. V nedeljo bo oblačno in večinoma suho. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, tam se bo popoldne jasnilo in tudi drugod se bo začela oblačnost trgati.

Nad južno, srednjo in večino vzhodne Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Ob šibkih vetrovih se nad našimi kraji zadržuje razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo deloma jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Po nižinah avstrijske Štajerske, severovzhodne Hrvaške ter v sosednjih krajih Madžarske bo večino dneva megleno ali pa bo nizka oblačnost. Proti večeru bo v Kvarnerju zapihala šibka burja. V petek bo v notranjosti Hrvaške, v sosednjih krajih Madžarske ter na avstrijskem Štajerskem večino dneva pretežno oblačno, ob Jadranu pa večinoma sončno.