Štromajer je na božični večer na družbenem omrežju twitter objavil fotografijo, na kateri je bil angleški citat iz priljubljenega božičnega filma Sam doma: "Vesel božič, ve umazane živali".

V današnji izjavi novinarjem je poudaril, da se je za svojo "nepremišljeno objavo, ki nikakor ni bila žaljiva, pač pa je bila fotografija napisa na pročelju londonske kinodvorane nasproti božičnega sejma, hitro, takoj in jasno opravičil".

"Verjamem, da tovrstna napaka, za katero sem se opravičil, ni razlog, da bi terjala mojo glavo kot državnega sekretarja, pristojnega za visoko šolstvo in znanost. Ni povezana z mojim delom. Verjamem, da svoje delo opravljam dobro in ga bom opravljal tudi naprej, dokler bom užival zaupanje ministra," je napovedal.

Premier Marjan Šarec je sicer pred nekaj dnevi dejal, da bi bil Štromajer v primeru, če bi bil funkcionar stranke LMŠ ali kabineta predsednika vlade, nemudoma razrešen.

Štromajer Šarčeve izjave danes ni želel komentirati, verjame pa, da je povezana tudi s koalicijskim dogajanjem. "Sam želim delati dobro v interesu vlade, države in ministrstva," je dejal in še zatrdil, da bo v prihodnje nedvomno previdneje tvital in veliko bolj pazil, "da ne bi objavil ničesar, kar bi lahko kdor koli razumel dvoumno, žaljivo in sporno".

Priznava pa, da si nikakor ni predstavljal, da bo njegova objava sprožila tako razburjenje. "Če bi lahko zavrtel čas nazaj, tega ne objavil. To je bila boleča in grenka izkušnja, ki si jo bom dolgo zapomnil. Kaj takšnega se zagotovo ne bo več ponovilo," je zagotovil.

A današnjim protestnikom Štromajerjevo opravičilo ni dovolj in napovedujejo, da bodo aktivnosti nadaljevali, dokler ne bo odstopil. Pod peticijo za njegov odstop se je podpisalo že več kot 5000 ljudi.