Ker Možina na moje pismo o pravi sliki Črnuglja starejšega iz Pričevalcev ni odgovoril, naj tokrat naslovim vprašanje o etičnosti takega novinarskega dela kar na generalnega direktorja RTV Slovenija Igorja Kadunca, ki pa bi zagotovo moral odgovoriti na to vprašanje, še posebej ker ga je na nepošteno novinarsko delo opozoril gospod Vavpotič, sin s strani Črnuglja starejšega mučenega Antona Vavpotiča. Ker v mesecu dni tudi od generalnega direktorja ni odziva, postavljam prek tiskanega medija Igorju Kaduncu vprašanje: Kako daleč se na javni TV lahko krotoviči in maliči zgodovina ter izdajalce in kolaborante prikazuje kot pozitivne like? Zakaj RTV Slovenija z našim javnim denarjem podpira take projekte, celo sodeluje pri izdaji knjig skrajno dvomljive vrednosti, kot je zadnja Možinova Slovenski razkol?

Samo Finžgar iz Begunj na Gorenjskem je v svojem zapisu z dne 3. 1. 2020 odlično analiziral in tudi razložil, za kaj pri Možinovem delu gre, v zaključku pa mu tudi ponudi rešitev za njegove stalne in neznosne bolečine, ki ga silijo k razkopavanju zgodovine. Torej, spoštovani generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc, na potezi ste in vsaj pri vas računam, da imate pogum.

Da bo mera polna, sem obnemel pred TVS 12. januarja ob nedeljski oddaji Politično, ki jo vodi Tanja Gobec. Gost je bil vodja največje opozicijske stranke, ki je vodil pogovor in delil nasvete ter zlival gnojnico po vsem, kar ne diši po SDS, voditeljica pa je oddajo zaključila z njegovim mnenjem, brez komentarja. A ni dovolj, da Janševa Nova24TV obravnava javno TVS kot režimsko, zdaj si ta javni zavod uspešno podreja tudi Janša? Kaj porečete na to, spoštovani gospod Kadunc?

Srečo Knafelc, Krvava Peč