Hokejistom Olimpije je enajsta zaporedna zmaga v alpski ligi prinesla zagotovitev prvega mesta po rednem delu, ki bo trajal do 1. februarja. Ljubljančani bodo v nadaljevanje sezone tako odnesli vse štiri bonus točke, s čimer so doslej upravičili sloves vodilnega kluba v tekmovanju. Čeprav so se Olimpiji v zadnjem obdobju vselej ponesrečile uvodne minute, je tivolski kolektiv do zadnjega piska sirene vedno izkoristil uigrano zasedbo in dolgo klop. Ljubljančani so zadnji poraz doživeli ob koncu novembra lani, ko jih je ugnalo mlado moštvo Salzburga. Do reprezentančnega premora jih čakata še gostovanji pri Feldkirchu in Zell am Seeju, doma pa se bodo pomerili z Lustenauom.

Zadnji vlak za uvrstitev med vodilno šesterico, ki si bo predčasno zagotovila nastop v končnici, pa lovijo Jeseničani. Potem ko so od začetka sezone nihali v formi in doživeli številne grenke poraze, imajo štiri tekme pred koncem rednega dela vse v svojih rokah. Niz šestih zaporednih zmag je železarje popeljal na prag šestega mesta, na katerem je Lustenau s prednostjo treh točk in tekmo več. Jeseniški hokejisti bi se tako v primeru nocojšnje zmage na zahtevnem gostovanju v Asiagu že izenačili z avstrijskim moštvom, ki ob koncu tedna prihaja v Podmežaklo. Železarje v Italiji čaka prava ura resnice. »Super je, da smo v zmagovalni seriji. Igramo dobro in veliko bolj disciplinirano kot v uvodnih mesecih sezone. Tudi razpoloženi vratar Bonvalot je pripomogel, da smo bolj samozavestni,« pravi izkušeni gorenjski hokejist Miha Brus.

Medtem je osmerica slovenskih klubov že odigrala prve tekme četrtfinala državnega prvenstva. Olimpija se je poigrala z Mariborom (11:1), Jesenice so nadigrale Bled (8:1), Triglav je bil boljši od Slavije (5:1), Slavija pa je v napetem obračunu strla odpor mladega moštva Jesenice (4:3).