Sedemindvajsetletni Mačkovšek je v Veszprem prišel pred začetkom sezone 2018/19, poleti pa se bo preselil v vrste tekmecev iz Szegeda. Na spletni strani kluba so potrdili, da je visokorasli slovenski reprezentant podpisal dveletno pogodbo.

"Vesel sem, da lahko navijačem kluba sporočim, da smo s slovenskim ostrostrelcem Borutom Mačkovškom podpisali dveletno pogodbo," je ob prestopu dejal Gabor Kosa, generalni menedžer kluba iz Szegeda.

Mačkovšek je svojo kariero začel na obali pri Izoli, na slovenskih tleh pa je nastopil še za Maribor in Celje, kjer je igral v štirih različnih obdobjih. Športna pot ga je v tujini popeljala še v katarski Al Sadd, Hannover, Minsk, Montpellier in Eisenach.

S selitvijo v Szeged bo okrepil klub, ki je že nekaj let delodajalec večjemu številu slovenskih igralcev. Trenutno tam igrajo Mačkovškovi reprezentančni kolegi Dean Bombač, Nik Henigman in Mario Šoštarič ter trenutno poškodovani Matej Gaber.

Veszprem, od koder je Mačkovšek odšel, je medtem na svoji spletni strani oznanil, da je za dve leti podaljšal pogodbo s Slovencem Gašperjem Margučem.

Že v petek so sporočili, da je vrste Veszprema zapustil Dragan Gajić, ki bo odslej igral pri trenutno vodilnem moštvu francoske druge lige Limoges Hand 87. Na Madžarskem je 35-letnik igral vse od leta 2016.