Otroci s celotne celine so bili povabljeni, da na natečaj, ki ga je organizirala fundacija skupaj s svojimi desetimi partnerskimi organizacijami, pošljejo risbe, na katerih prikažejo, kaj jim pomeni nogomet. Čeferin je ob zaključku natečaja izbral 18 slik, ki se bodo pojavile na žogi.

»Prepričan sem, da bodo otroci navdušeni, ko bodo na žogi za superpokal videli svoje risbe in bodo vedeli, da bodo nogometni zvezdniki z njo dosegali gole. Ti mladi poznajo delo Uefine fundacije in ponosen sem, da želijo biti del enega izmed Uefinih najodmevnejših dogodkov,« je ob dogajanju povedal predsednik Uefe.

Čeferin je dodal še: »Pravi navdih je bilo videti te odlične risbe in slišati zgodbe otrok. Upam, da jih bo veselje ob tem, da je njihova umetnina pristala na žogi za tako pomembno tekmo, motiviralo ne le za igranje nogometa, temveč tudi za to, da sledijo svojim sanjam.«

Do superpokalne tekme, ki bo 12. avgusta v Portu, bo Uefina Fundacija za otroke na družbenih kanalih Uefe pripovedovala zgodbe teh 18 otrok. Serija se začenja danes v Sloveniji z zgodbo Vana, so še sporočili z Uefe.