Ena od stalnic v karieri Cristiana Ronalda niso le zadetki, temveč tudi skrbno načrtovana dieta. Kot poroča španski športni dnevnik As, Portugalec dnevno zaužije tudi do šest obrokov na dan, na njegovem krožniku pa ne sme manjkati morska hrana. Najpogosteje se na meniju znajdejo mečarica, tuna in trska, kar se tiče mesa, pa zaradi visoke vsebnosti beljakovin prisega predvsem na piščanca.

Zvezdnik Juventusa naj bi sicer za zajtrk vedno obedoval šunko, sir in jogurt z nizko vsebnostjo maščob, če si med obroki privošči prigrizek, pa najraje poseže po toastu z avokadom. Ko napoči čas za kosilo, mu kuharji običajno pripravijo piščanca s solato, za njegovo drugo kosilo pa si najpogosteje zaželi ribo, solato, jajca in olive. Morska hrana in piščanec se na krožniku znajdeta tudi za obe večerji.

Kot še piše As, je za Ronalda zelo pomembne tudi počitek. Poleg obveznega osemurnega nočnega spanca, ni neobičajno, če si med dnevom privošči še pet krajših. Kar niti ni nenavadno, saj njegov vsakdanjik poleg obveznih klubskih treningov vključuje tudi fitnes, plavanje in pilates.