Kot so dogajanje opisali v Leku, je bil v posodo s klorovodikovo kislino pomotoma zlit natrijev hipoklorit. Prišlo je do reakcije, v kateri je nastala manjša količina plina klora, ki se je sprostila v ozračje v bližnjo okolico obrata na Prevaljah. V 20 minutah so uhajanje plina že zaustavili in v roku dveh ur v ozračju ni bilo bilo zaznane prisotnosti klora.

Ob nezgodi so bili aktivirani ravenski poklicni gasilci in Lekovi interni gasilci, o dogajanju so obvestili tudi pristojne institucije.

Po podatkih s spletne strani Uprave RS za zaščito in reševanje so iz objekta evakuirali okoli 100 ljudi, prezračili prostore in opravili meritve z detektorjem plinov, pri čemer v objektu povečane koncentracije niso zaznali. Nevarno snov, iz katere so se sproščali nevarni plini, so gasilci nevtralizirali in jo odstranili v za to namenjene posode.

Po dogodku sta dve osebi, ki sta bili v neposredni bližini dogodka, zdravniško pomoč poiskali v dežurni ambulanti na Ravnah na Koroškem, od koder so ju z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, je še zapisano na spletni strani uprave.

»Zaradi majhnih količin plina, ki se je sprostil v ozračje, ne pričakujemo posledic za okolje in krajane,« pa so v zvezi s tem še navedli v Leku.