Ljubljanski policisti so preprečili umor 39-letnika, ki ga je dve leti mlajši osumljenec po prestolnici iskal celo s pištolo v rokah. Pravi čas so prišli do podatkov, kaj moški naklepa, ter ga še pred uresničitvijo krvavega načrta prijeli.

Prejšnji torek se je na Letališki cesti v bližini nakupovalnega središča BTC odvila prava filmska akcija. Policisti z zakritimi obrazi so pritegnili pozornost začudenih in takih prizorov nevajenih mimoidočih. Policisti so skočili iz avta in prijeli moškega. Prijetje iskane osebe sredi belega dne so že takrat potrdili na PU Ljubljana, a so bili skopi z informacijami. »Zaradi interesa preiskave vam več podatkov trenutno ne moremo posredovati,« nam je takrat zagotovila Alenka Golec, predstavnica za odnose z javnostmi na PU Ljubljana.

K umoru napeljeval še nekoga drugega

Kaj veliko več informacij niso razkrili niti danes. Povedali so, da so prejšnji torek (na Letališki ulici) prijeli 37-letnega moškega, ki je načrtoval umor dve leti starejšega someščana, s katerim je v preteklosti prišel v spor. O čem sta se sporekla, ni znano. Motiv je bilo maščevanje. Policija je po prejeti informaciji o tem načrtu zadevo preiskala in kaznivo dejanje preprečila.

»H kaznivemu dejanju je napeljeval tudi 41-letnega Ljubljančana in mu priskrbel orožje. Tudi sam si je priskrbel pištolo in 39-letno žrtev iskal po Ljubljani,« je v izjavi za javnost pojasnil Tomaž Tomaževic s PU Ljubljana. »Ker je zadeva šele v predkazenskem postopku, vam kaj več ne morem povedati,« ni bil zgovoren. Preiskovalni sodnik je za osumljenca v četrtek odredil pripor.