Sedemindvajsetletnik, ki igra na mestu vratarja, trenutno nastopa za nemški Gummersbach, pred tem pa je bil član Zagreba in Kielc. Član prvega je bil kar šest sezon, v času, ko so v Evropi posegali po četrtfinalnih obračunih in se večkrat srečali tudi s Celjem. Podobno je bilo tudi takrat, ko je nastopal za poljske Kielce. Za slednje je nastopal tri sezone in v tem času nastopil tudi na zaključnem turnirju v Kolnu, kjer je v sezoni 2018/19 osvojil četrto mesto. Za hrvaško reprezentanco je nastopal v času, ko je igral za Zagreb in je do sedaj zbral 37 nastopov, sodeloval na svetovnem prvenstvu 2013 (3. mesto) in 2015 (6. mesto).

»Odločitev tako ni bila težka, Celje je klub s tradicijo, eden največjih na tem področju, igra ligo prvakov, ima odličen sistem dela ter super ekipo in prepričan sem, da se bom hitro vklopil. Na vsakem treningu, na vsaki tekmi bom delal maksimalno in dajal vse od sebe,« je povedal Filip Ivić, ki bo v vratih Celja zamenjal Klemna Ferlina. Ta bo v prihodnji sezoni nosil dres nemškega člana bundeslige Erlangena.

»Vsi se zavedamo kaj pomeni vratar v rokometni ekipi in to rešitev smo našli v igralcu, ki je željan dokazovanja, saj se želi vrniti na nivo, kjer je kljub mladosti, že bil. Po vseh informacijah, ki jih imamo, je igralec, ki je željan trenirati, kar je v tej ekipi zelo pomembno. Iskali smo namreč tudi nekoga, ki se bo v to sredino in naš način dela vklopil, najbolj pomembno pa je, da ima veliko željo po dokazovanju,« je prihod Hrvata pozdravil trener slovenskih prvakov Tomaž Ocvirk.