»Preselil sem se v ZDA, kjer sem najprej vodil lokal v Kaliforniji, a so vanj začeli zahajati čudni ljudje. Zdaj vozim za Uber in prodajam knjige,« je za časnik Welt am Sonntag povedal 48-letni Sükür, nekdanji nogometaš Sakaryasporja, Bursasporja, Galatasaraya, Torina, milanskega Interja, Parme in Blackburna.

V teh klubih je posebej pri Galatasarayu pustil velik pečat, za reprezentanco nastopil 112-krat in zadel 51-krat ter jo pripeljal do tretjega mesta na svetovnem prvenstvu 2002. Po nogometni upokojitvi pa se mu je življenje dodobra spremenilo.

Vstopil je v politiko in bil izvoljen v turški parlament. Leta 2011 pa se je sprl s turškim predsednikom Recepom Tayyipom Erdoganom. Sükürja so skupaj s še nekaterimi obtožili sodelovanja pri neuspešnem državnem udaru, kar ga je prisililo v izgnanstvo. »Ničesar več nimam. Erdogan je pobral vse: pravico do svobode, pravico do svobode govora in pravico do dela,« je dejal nekdanji nogometaš in dodal: »Zdi se, da nihče ne zna pojasniti, kakšna naj bi bila moja vloga pri tem udaru. Nikoli nisem storil ničesar nelegalnega. Nisem izdajalec, niti terorist.«

Pravi, da je res morda sovražnik zdajšnje vlade, ne pa države ali naroda. »Ljubim svojo državo. Po sporu z Erdoganom sem začel prejemati grožnje. Napadli so trgovino moje žene, nadlegovali so moje otroke, očeta so spravili za zapahe, vse moje imetje pa so zasegli,« je še dejal Sükür.