»Dovolj je dovolj,« je vzklikal eden od protestnikov. Po več tednih premora so neuspehi pri oblikovanju nove vlade in vedno slabše ekonomske razmere dali nov zagon protestnikom, ki so se danes zbrali v t. i. tednu jeze. Z gorečimi pnevmatikami so blokirali ceste v prestolnici Bejrut, s čimer so ljudem onemogočili pot na delo. Oblasti so na pomoč pri odstranjevanju predmetov s cest poklicale policijo in vojsko, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Libanonski predsednik Michel Aoun je v decembru mandat za sestavo nove vlade podelil akademiku in bivšemu ministru Hassanu Diabu, ki uživa podporo šiitskega gibanja Hezbolah. Diab je takrat napovedal, da si bo prizadeval za oblikovanje vlade, ki bo izpolnila pričakovanja vseh Libanoncev.

A Diabu doslej ni uspelo oblikovati vlade zaradi političnih sporov med libanonskimi strankami. »Diabu smo dali nekaj tednov, da oblikuje vlado. Sedaj je konec, spet gremo na ulice,« je dejal eden od protestnikov.

V Libanonu so se 17. oktobra začeli protivladni protesti, zaradi katerih je Hariri manj kot dva tedna kasneje odstopil. Protestniki so zahtevali odhod vladajoče elite, ki je po njihovem mnenju nesposobna in skorumpirana. Država se sooča še z najhujšo gospodarsko krizo od konca državljanske vojne med letoma 1975 in 1990.