Slovenski ponudnik prevozov Nomago je okrepil sodelovanje z italijanskim nogometnim prvoligašem Udinese, ki traja že od leta 2009. Različnim selekcijam kluba iz Vidma bo odslej na voljo pet avtobusov. Prvo moštvo bo uporabljalo enega izmed tehnološko najbolj naprednih in varnih avtobusov na trgu.

Predajo sodobnega avtobusa blagovne znamke Setra sta izvedla glavni izvršni direktor Nomaga Sandi Brataševec in glavni izvršni direktor Udineseja Franco Collavino. Člansko moštvo ga bo uporabljalo za potovanje na treninge in tekme, avtobus pa je opremljen z aktivnim radarskim tempomatom zadnje generacije, sistemom proti prevračanju, brezžično internetno povezavo, petimi monitorji, prenosnim mikrofonom z brezžičnim polnjenjem, nadstandardnimi sedeži z anatomsko oblikovanim vzglavnikom, dvema hladilnikoma, kavomatoma, pečicama za gretje hrane, straniščem, HDMI-priklopom pri mizicah in navigacijsko opremo, vsi sedeži pa imajo USB-priklop in vtičnico. Avtobus ustreza najvišjim okoljevarstvenim standardom, saj ima motor generacije euro 6d z najmanjšimi možnimi emisijami, so sporočili iz podjetja Nomago.

»Udinese je bil ena izmed naših prvih večjih strank po vstopu na italijanski trg, z njimi pa kot uradni prevoznik uspešno sodelujemo že desetletje. Verjamem, da podpis pogodbe do leta 2025 kaže našo jasno namero, da je Italija za Nomago strateškega pomena, obenem pa tudi zavezo, da na italijanskem trgu ostajamo dolgoročno,« je povedal glavni izvršni direktor družbe Sandi Brataševec. Na druženju s predstavniki medijev je izpostavil podrobnejše načrte o sodelovanju z italijanskim trgom. »Skupina Nomago je v letu 2019 ustvarila okoli 99 milijonov evrov bruto prihodkov. Ob koncu lanskega decembra smo imeli več kot 1100 zaposlenih. Naš vozni park šteje več kot sedemsto avtobusov. V Italiji smo močno prisotni, obenem pa preučujemo številne možnosti za nove prevzeme, saj želimo poslovanje razširiti, ker vidimo velik potencial,« je omenil Brataševec.

Glavni izvršni direktor Udineseja Franco Collavino je ob tej priložnosti poudaril, da so v italijanskem klubu ponosni, da so z Nomagom podaljšali sodelovanje do leta 2025. »Nomago je vse bolj prisoten v našem klubu. Ne le kot prevoznik prve ekipe Udineseja, ampak tudi kot prevoznik vseh naših mlajših selekcij tako v moški kot ženski konkurenci. Dolgoletno tesno sodelovanje nam je omogočilo, da smo prevzeli nov avtobus, ki predstavlja dodatno nadgradnjo na področju inovativnosti in udobja pri prevozih prve ekipe na gostovanja po Italiji in zunaj meja. Novi avtobus s svojim zunanjim videzom promovira nekatere kraje, ki so simboli naše dežele. Navsezadnje nam sodelovanje z Nomagom omogoča povezovanje obeh blagovnih znamk, saj slovenski ljubitelji nogometa že tradicionalno v velikem številu obiskujejo videmski stadion Dacia Arena,« je sklenil Franco Collavino.