Zanimivo je bilo razmišljanje alpskega smučarja Žana Kranjca in njegovega trenerja Klemna Berganta po izjemnem uspehu, veleslalomski zmagi v Adelbodnu. Čeprav je Vodičan spektakularno odsmučal drugo progo, ki si jo je večkrat pogledal v posnetku, je bil Bergant mnenja, da si je trenutno vodilni veleslalomist v svetovnem pokalu izjemni uspeh zagotovil na prvi progi. »Prvih deset številk je imelo zelo težke razmere, kar se je pokazalo s številnimi napakami najboljših veleslalomistov. Žan je s startno številko ena že po treh zavojih videl, da ne bo mogel smučati tako, kot si je zamislil. Odločil se je, da ne bo tvegal, temveč 'preživel'. Prismučal si je sijajno izhodišče za napad in ga na drugi progi izkoristil. Ko si po prvi progi šesti, ni veliko filozofije. V izjemno izenačeni konkurenci neverjetno majhnih časovnih razlik se vsi zavedajo, da je uspeh blizu, slabše uvrstitve pa tudi. Napadel je, kot je za zmago potrebno, in si priboril izjemni uspeh,« meni Klemen Bergant.

»Na drugi progi sem takoj, ko sem se pognal s starta, začutil smučko. Smučal sem res dobro. Uprizoril sem svoj maksimum. A so se mi prikradle tudi napake, zato po prihodu v cilj nisem pomislil, da bo moj napad zadostoval za zmago. Ko sem spremljal tekmece, koliko težav so imeli, sem dojel, da mi je uspelo nekaj velikega, vrhunskega, nepozabnega,« je v Ljubljani razlagal Žan Kranjec. Njegova javna podoba po najprestižnejši zmagi slovenske veleslalomske zgodovine je bila najboljša do zdaj. Žan Kranjec je deloval zrelo in odločno kot še nikdar. V enem tednu, odkar smo se z njim nazadnje pogovarjali v Zagrebu, se je spremenil v samozavestnega športnika z najvišjimi cilji. Deluje, kot da je minuli konec tedna v Adelbodnu doktoriral. »Res je, na naslednji tekmi bom nosil rdečo majico vodilnega veleslalomista. Nedvomno bo to nova izkušnja, a me ne bo obremenjevala. Priprave na vsako tekmo morajo biti optimalne, kot so bile do zdaj,« poudarja slovenski alpski smučarski junak.

O veleslalomskem mojstrstvu Žana Kranjca ne dvomi nihče. Dobiva pohvale najboljših trenerjev in tekmovalcev. Zdi se, kot da so vsi čakali Kranjčevo eksplozijo, po kateri vodilnega veleslalomista pričakujejo v še boljši podobi. Največje zaupanje vanj ima prav Klemen Bergant. »V ekipi vemo, da je Žan najboljši veleslalomist na svetu. To ves čas tudi poudarjamo, tako se do njega tudi obnašamo. Čeprav ima za zdaj za seboj najuspešnejšo sezono, še vedno ni prikazal dveh odličnih smučanj na eni tekmi. Ko bo to storil, bo spredaj za sekundo,« samozavestno napoveduje Bergant. Še več, strokovnjak pravi, da pri Kranjcu ni meja, zato ga ne bi presenetilo, če bo v dveh letih postal tudi eden najboljših slalomistov. Pri teh besedah je Bergant navzven nekoliko manj odločen, a nikakor ne bahav.

Druženje z Žanom Kranjcem in Klemnom Bergantom je bilo neobičajno dolgo, vprašanj ni manjkalo, šampionska razmišljanja so šla v uho. »Res je do konca sezone še pet veleslalomov na vseh koncih sveta. Konfiguracije terenov bodo različne. Vsaka tekma bo zgodba zase, kot so bile navsezadnje vse štiri v tej sezoni. Niti ni pomembno, kako mi tereni ustrezajo. Pomembna bo izvedba na tekmi,« odgovarja Kranjec, ki je po adelbodenski zmagi bogatejši za novo izkušnjo. »Zmaga prinese številne obveznosti, naslednji dan pa je nova tekma, ki mi je v Švici spodletela. Zdaj dojemam, zakaj denimo šampion kova Marcel Hirscher po uspehih nikoli ni kazal pretiranega navdušenja. Varčeval je z energijo in jo skušal unovčiti na tekmah. Upam, da se bom tega naučil tudi sam. Takrat bom lahko v dveh dneh dosegel dva vrhunska rezultata,« se zaveda Žan Kranjec. Hvaležno je zaključil, da je ponosen, da ima tako vrhunski smučarski material. Rossignol v tej sezoni v tehničnih disciplinah dosega izjemne uspehe, prva zvezdnika francoskega proizvajalca pa sta Žan Kranjec in Henrik Kristoffersen.