Ker je prostor majhen, v njem pa bi imela vse, kar kopalnica mora imeti, sva veliki dilemi, kako to udejanjiti. Zato vas prosiva za vašo idejo oziroma mnenje, kako razporediti opremo. V kopalnici bi rada imela pravokotno tuškabino, pralni in sušilni stroj, radiatorsko lestev, umivalnik in omarice, pa seveda koš za umazano perilo. Ker bomo zamenjali tudi okno, ga lahko prilagodite razporedu opreme. WC imamo v drugem prostoru. Prilagam načrt prostora. Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor! Zaskrbljena Dolenjka

Odgovor:

Narisala sem vam eno od možnih rešitev opreme vaše kopalnice z vso želeno opremo. Predlagam vam, da ob zunanjo steno umestite kad za tuš udobnih dimenzij 80 x 100 cm. Zaprete jo lahko s fiksno stekleno steno s prehodom ali pa celotno širino zaprete z drsnimi vrati in delom fiksne stene. Okno naj bo ob koncu kadi, saj bo tako manj izpostavljeno močenju z vodo ob tuširanju. Lahko pa ga zastrete z vodoodporno zaveso.

Ob stekleni steni umestite visoko omaro, v katero postavite pralni in nanj sušilni stroj. Višina omare naj bo enaka višini steklene stene. Tako boste imeli nad strojema prostor za čistila. Umivalnik pa umestite v sredino še preostalega dela stene. Za umazano perilo imate lahko omaro pod umivalnikom z izvlečno košaro. Nad umivalnik umestite omarico zelo vitke globine, največ 12 cm, ki naj ima na vratih nalepljeno ogledalo in vgrajene svetilke. Keramične ploščice naj bodo svetlih, prijaznih barv.

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.