Jakov Fak je tudi v Oberhofu s petim mestom v prestižni disciplini skupinskega starta pokazal svoje velemojstrske sposobnosti. Na zadnji četrti strelski izziv je pritekel kot 14., hladnokrvno zadel vse tarče in v zaključnem krogu izboril še drugo uvrstitev med peterico v sezoni. »Varčeval sem z močmi, da se mi na zadnjem streljanju ne bi zatresle noge, kar se je na strelišču obrestovalo. Uspelo mi je z ničlo in s strelišča sem stekel kot četrti,« je dejal v cilju Jakov Fak. Potem ko se ni zaganjal za občutno hitrejšim Norvežanom Johannesom Dalejem, pa je spretno v sprintu opravil z Nemcem Philippom Hornom in Švedom Jesperjem Nelinom. Izjemno je izkoristil svoje strelske sposobnosti. Po natančnosti in hitrosti streljanja je bil najboljši strelec tekme, skupno pa zgrešil tri tarče.

Eno manj je zgrešil le Martin Fourcade, ki je rutinirano opravil s tekmeci in dosegel že 79. zmago v svetovnem pokalu. Podobno si je decembra na tekmi v Hochfilznu izboril že četrto mesto. »Seveda sem zadovoljen, a želim več in bolje. Verjamem, da bomo z dobrim delom servisne ekipe in z dobrim treningom dosegali še boljše rezultate,« je bil po koncu tekem v Oberhofu zadovoljen Fak.

Po skromnem nastopu v sprintu je v soboto preobrat nakazala tudi štafeta. Miha Dovžan, Jakov Fak, Klemen Bauer in Rok Tršan so osvojili šesto mesto, s katerim so presegli vsa pričakovanja. Ob Jakovu Faku, ki je dosegel deseti čas druge predaje, sta s hitrim streljanjem izstopala zadnja dva člana štafete. Od Klemena Bauerja je bil hitrejši le najboljši nemški biatlonec v Oberhofu Arnd Peiffer, Tršan pa je v zadnji predaji prehitel Švicarja Jeremya Finello ter obdržal prednost pred Čehi, Avstrijci, Ukrajinci in Švedi, ki so – če ne štejemo velesil – največji tekmeci slovenskim biatloncem. Slovenska štafeta je bila že sedma v Oestersundu in deveta v Hochfilznu. S tem dosežkom so v posebni razvrstitvi v tej disciplini celo peti, zgolj za štirimi velesilami Norveško, Francozi, Nemčijo in Rusijo. Karavana svetovnega pokala se seli v bavarski Ruhpolding, teden kasneje je v programu Pokljuka.