Sessions je leta 2017 tožilcu iz Utaha Johnu Huberju naložil, naj razišče razne zadeve okrog Clintonove, da bi pomiril predsednika ZDA Donalda Trumpa in njegove zaveznike, ki so bili jezni zaradi preiskave ruskega vpletanja v ameriške volitve leta 2016. Trump se je javno spraševal, zakaj preiskujejo le njega, ne pa tudi Clintonove, ki naj bi bila še bolj pokvarjena in Sessions, ki je bil pod hudim Trumpovim pritiskom, je sprožil preiskavo.

Ta se je osredotočala na obdobje, ko je bila Clintonova v vladi Baracka Obame državna sekretarka in je formalno podpisala dogovor o prodaji kanadskega podjetja za predelavo urana Rusom. Trumpovi so trdili, da je prodajo podjetje Uranium One odobrila, ker je od vodilnih v podjetju dobila donacije za Clintonovo fundacijo.

Huberjeva preiskava je ugotovila, da Clintonova ni imela glavne besede pri potrditvi prodaje, poleg tega pa so donatorji Clintonovi fundaciji iz podjetja prodali svoje deleže v podjetju precej časa pred prodajo Uranium One Rusom.

Huber pri tem ni našel ničesar, kar bi upravičilo kazensko preiskavo, prav tako tudi ne glede tega, kako je FBI preiskoval elektronsko pošto Clintonove, niti glede domnevnih izdaj informacij medijem s strani nekdanjega direktorja FBI Jamesa Comeyja.