Skakalci so imeli po naporni novoletni turneji le dva dni počitka. Svetovni pokal se bo nadaljeval s tekmama jutri (ob 16. uri) in pojutrišnjem (ob 16.30) v Predazzu v Italiji. Tekmi bosta na srednji skakalnici, saj je zaradi napake prirediteljev plaz odnesel sneg z velike skakalnice. »Grda skakalnica. Celoten hrib leze dol, vse je zelo razburkano in razmahano,« je zastarelo napravo slikovito opisal Peter Prevc, ki ima lepe stare spomine na Predazzo (dve kolajni na svetovnem prvenstvu leta 2013) in slabe sveže (lani šele 40. in 53.). Poljak Dawid Kubacki je z zmago v sinočnjih kvalifikacijah nadaljeval tam, kjer je z osvojitvijo zlatega orla v Bischofshofnu sklenil novoletno turnejo. Kubacki je znova uveljavil svojo moč v nogah in potrdil sloves svetovnega prvaka s srednje skakalnice ter trenutno odlično formo.

Iz šestčlanske slovenske vrste je bil najboljšim asom nepričakovano povsem konkurenčen Domen Prevc, ki je osvojil četrto mesto, potem ko je bil že v obeh serijah za trening (97,5 metra – 18. izid prvega treninga, 98 metrov – 7.) najboljši izmed varovancev selektorja Gorazda Bertonclja. Ostali Slovenci niso imeli težav z uvrstitvijo na tekmo, saj je bilo treba v kvalifikacijah premagati le osem skakalcev. Peter Prevc je bil s stopnjevanjem svojih skokov 15., Anže Lanišek 16. Rok Justin 26., Domen Prevc 32. in Timi Zajc 35. Zlasti Domen Prevc in Zajc sta imela težave pri prilagajanju na srednjo skakalnico, saj sta po duši predvsem letalca.

Konkurenca v Predazzu je nekoliko okrnjena. Nemec Markus Eisenbichler, svetovni prvak lani z velike skakalnice, si je poškodoval zapestje desne roke, potem ko je padel na ledu na parkirišču ob svojem avtomobilu v Ruhpoldingu. Ni še znano, kako dolgo bo odsoten s tekmovališč. Švicar Simon Ammann, štirikratni olimpijski prvak, bo izpustil tekmo v Italiji, ker se je umaknil na trening. Za Slovenca Tilna Bartola, ki je novoletno turnejo zapustil po polovici, je sezona že končana, potem ko so mu operirali poškodovani zunanji meniskus na desnem kolenu.

Ženske bodo po skoraj enomesečnem premoru svetovni pokal nadaljevale v Saporu na Japonskem, kjer pa imajo prireditelji veliko tehničnih težav. Ker so imeli težave s stroji za izdelavo snega, sta danes odpadli dve seriji za trening in kvalifikacije. Začetek današnje tekme je predviden ob 8.30 po slovenskem času in pojutrišnje ob 2. uri. Zaradi hude poškodbe kolena v slovenski reprezentanci ni Urše Bogataj, ki so ji operirali sprednjo križno vez in oba meniskusa ter je že končala sezono.