Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene (58. na svetovni lestvici) je svoje nastope na turnirju v Dohi končal v četrtfinalu. Za uvrstitev med najboljšo četverico mu je načrte prekrižal prvi nosilec turnirja Stan Wawrinka (15.). Švicar je bil boljši s 6:3 in 6:4. Ljubljančan je imel v uri in 22 minutah dve priložnosti za odvzem servisa, ki ju ni izkoristil v tretji igri prvega niza, Wawrinka pa je v vsakem nizu po enkrat odvzel servis Bedenetu in upravičil vlogo favorita. Med najboljšo četverico so se v Katarju uvrstili še Srb Miomir Kecmanović, Rus Andrej Rubljev in Francoz Corentin Moutet, naslednji tekmec Stana Wawrinke.

Uspešno je sezono začel Blaž Kavčič. Na turnirju serije challenger v Novi Kaledoniji je po treh zmagah izgubil v četrtfinalu. Ljubljančan (343.) je v Noumei v osmini finala s 6:4 in 7:6 (3) premagal Italijana Thomasa Fabbiana (111.), v četrtfinalu pa je bil s 6:3 in 6:4 boljši Jeffrey Wolf (185.). Američan je bil boljši že na lanskem zadnjem turnirju Blaža Kavčiča v koledarskem letu. Sredi novembra ga je namreč premagal na turnirju serije challenger v Champampaignu.

Da včerajšnji dan v mednarodni konkurenci ni bil slovenski, je v igri dvojic poskrbela Andreja Klepač. Primorka je po uri in 22 minutah s Čehinjo Lucie Hradecka v četrtfinalu v Brisbanu s 5:7 in 4:6 izgubila s prvima nosilkama,  Tajvanko Su-Wei Hsieh in Čehinjo Barboro Stricovo.

V Avstraliji so znani vsi polfinalisti pokala ATP. Včeraj sta se kot zadnji med najboljšo četverico uvrstila Srbija (premagala je Kanado) in Španija (boljša je bila od Belgije). Prvi igralec sveta Rafael Nadal je moral s 4:6 in 6:7 (3) priznati premoč Davidu Goffinu, drugi igralec Novak Đoković pa je po izenačenem boju s 4:6, 6:1, in7:6 (4) premagal Denisa Šapovalova.