Minister Medved je na današnji novinarski konferenci, sicer namenjeni uvajanju 5G v Sloveniji, pojasnil, da bodo do aprila letos Upravno enoto Ljubljana preselili za Bežigrad, kjer dokončujejo ureditev prostorov. Čeprav se bo večina upravnih delavcev preselila na lokacijo za Bežigradom, pa želijo na vseh lokacijah, kjer so danes izpostave upravne enote, še vedno zadržati pisarne, da bodo ljudje tam še vedno lahko urejali nekatere zadeve.

S tem bodo po ministrovih besedah obdržali razpršenost in razbremenili območje Tobačne, kjer je velik naval zaradi urejanja dokumentacije tujcev. Ta problem sedaj blažijo, ko bodo to razpršili na območje vsaj še treh ali štirih točk, pa bodo Tobačno bistveno razbremenili, je dodal minister.

In tu sta po njegovih besedah z ljubljanskim županom Jankovićem našla skupni jezik. "Mestna občina Ljubljana nam gre tudi naproti in bo te prostore zagotavljala, kot je tudi zdaj zagotavljala prostore upravni enoti," je dejal Medved in dodal, da v tem primeru ni nekega denarnega nadomestila, le plačilo tekočih stroškov.

Minister je poudaril, da se tako z ljubljanskim županom kot tudi drugimi župani večkrat sreča. Predmet pogovorov z ljubljanskim županom pa so tudi nepremičninska vprašanja. Od časa do časa na primer pogledajo, kjer so smiselne zamenjave kakšnih zemljišč, predvsem zaradi urejanja lastninski pravic, je še navedel.