Tiskovni predstavnik para je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil, da je vojvodinja v Kanadi, ni pa želel razkriti podrobnosti.

Po poročanju medijev se je Meghan sicer v Kanado, kjer je par pustil svojega osemmesečnega sina, vrnila že v četrtek. Družinica je v Kanadi preživljala praznike, par pa se je v začetku tedna vrnil v Veliko Britanijo, kjer sta šokirala z novico o umiku iz kraljeve družine.

Kraljeva družina je bila šokirana in prizadeta zaradi odločitve, da Harry in Meghan ne bosta več opravljala kraljevskih dolžnosti. To odločitev sta namreč domnevno sprejela brez posvetovanja s kakšnim od visokih članov kraljeve družine.

Kraljica se je zato v četrtek po pisanju medijev sestala s Harryjem, njegovim bratom princem Williamom in očetom princem Charlesom. Skupaj naj bi skušali najti rešitev, ki bi bila po godu vsem.

Družini Williama in Harryja predstavljata moderen obraz monarhije in sta poželi hvale zaradi osvežitve stare inštitucije. Vendar sta Harry in Meghan že lani priznala, da imata težave zaradi pozornosti in negativnega poročanja medijev. Mlajši princ je tudi priznal, da sta se z bratom Williamom v zadnjem času oddaljila.

Vojvoda in vojvodinja sussekška sta v sredo ob vrnitvi s podaljšanega dopusta sporočila, da opuščata kraljeve dolžnosti in da nameravata postati finančno neodvisna. Svoj čas pa bosta razdelila na bivanje med Severno Ameriko in Veliko Britanijo.

Kraljevo družino je novica presenetila, saj so v ozadju že dlje časa tuhtali o rešitvi za prihodnost para, a da so bili pogovori šele v zelo zgodnji fazi. Kraljica naj bi sedaj naročila svojim pomočnikom, naj sodelujejo s Harryjem in Meghan ter vlado, da bodo skupaj našli primerno rešitev. Ključno vprašanje je, ali bo par obdržal svoj kraljevi naziv in koliko sredstev, predvsem od princa Charlesa, bosta ohranila.