Tudi kartonaste postelje so del zaveze organizatorjev k trajnostnim in "zelenim" igram. Strahovi, da bi med "akcijo" popustile, so po mnenju prirediteljev odveč. Debato je sprožil avstralski košarkar Andrew Bogut, ki je na twitterju zapisal: »Odlična poteza ... dokler športniki ne bodo končali tekmovanj in dokler namenu ne bo predanih več tisoč kondomov v olimpijski vasi.«

Pri proizvajalcu Airwave pa odgovarjajo, da imajo postelje nosilnost 200 kilogramov in da so jih izdatno testirali. »Naredili smo tudi praktične preizkuse, na postelje smo metali uteži. Če bosta v postelji samo dve osebi, so dovolj trdne, da prenesejo breme,« so zapisali.

Na olimpijskih igrah je posteljno življenje res živahno. Prireditelji zadnjih zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu so udeležencem iger razdelili 110.000 kondomov. V Londonu leta 2012 kar 150.000. Rekorden doslej je Rio 2016, kjer so organizatorji med športnike razdelili 450.000 oziroma v povprečju po 42 vsakemu športniku in športnici. Prireditelji v Tokiu številke še niso določili, a so po dosedanji oceni najbližje londonski.