Balkanski mediji tudi po nedeljski aretaciji večkrat obsojenega pedofila Ninoslava Jovanovića ostajajo polni zgodb o njem. Malčanski brivec, ki so ga ulovili 17 dni po ugrabitvi dvanajstletnice, je po neuradnih informacijah srbskega Blica preiskovalnemu sodniku priznal, kaj vse ji je storil. Pedofila so po eni največjih iskalnih akcij na Balkanu na pokopališču njegove domače vasi prijeli v nedeljo, ko je bil na begu že več kot dva tedna.

Zakaj je Jovanović tako zgovoren, ni povsem jasno, strokovnjaki pa ocenjujejo, da si morda s tem skuša ustvariti kakšno olajševalno okoliščino, zaradi katere bi v zaporu presedel kakšno leto manj. Izkušnje z njim že ima, saj je bil v preteklosti že obsojen zaradi posilstva deklic. Tiste, ki so poslušali izpoved »pošasti«, naj bi najbolj pretreslo dejstvo, da o zlorabi deklice ni govoril kot o posilstvu.

Po neuradnih informacijah Blica je Jovanović po nesoglasju s staršema konec junija zapustil dom, nato pa živel v gozdu ter se prehranjeval z ukradenimi poljščinami. Par mesecev kasneje je daljnemu sorodniku ukradel avto, saj je vedel, kam skriva ključe. Po naključju izbrano deklico je 20. decembra zvabil vanj pod pretvezo, da je novi električar na osnovni šoli, ter jo prosil, naj mu pokaže pot do nje. Ko je opazila, da nista na pravi poti, pa ji je rekel, da mu je njen oče ukradel nekaj dragocenosti, njo pa je on zdaj vzel za »poroštvo«, dokler mu jih ne vrne. Sodniku je priznal, da je deklico ostrigel in večkrat zlorabil. Ko je skušala pobegniti, pa ji je zagrozil, da bo ubil njenega očeta. Še isti dan jo je prvič zlorabil in ji ostrigel lase, kar je svojim žrtvam rad storil. Noč sta preživela v spalni vreči v improviziranem šotoru.

Skušala je pobegniti

Načrt je bil, da pot nadaljujeta z avtom, a se je z njim zaletel v drevo, zato sta ga pustila tam. Več nadaljnjih noči sta preživela v zapuščenih hiškah, na senikih in v hlevih. Deklica mu je takrat skušala pobegniti, a jo je ulovil. Še enkrat jo je ostrigel in napadel. Deklica naj bi jokala in ga rotila, naj jo izpusti, on je ostal neomajen in ji znova zagrozil, da bo ubil očeta. Hranil jo je z bonboni, tu in tam ji je dal za jesti kaj bolj krepkega, je po rešitvi povedala deklica. Da mu je policija za petami, naj bi »brivec« ugotovil šele peti dan po ugrabitvi, ko je območje preletaval helikopter. Dan kasneje so dvojico našli v eni od počitniških hišk, deklico so rešili, on je uspel pobegniti. A le do 5. decembra, ko so ga prijeli. Sodnik mu je zaradi suma ugrabitve in posilstva otroka odredil 30-dnevni pripor.