Na posnetku z naslovom Nakup osnovnih stvari: spodnjic se 46-letni politik šali s prodajalko spodnjega perila ter izbere troje boksaric, med njimi tudi ene s slončki.

Salvini je sicer znan po tem, da na družbenih omrežjih z javnostjo deli utrinke iz svojega zasebnega življenja - od poljuba s prijateljico, posnetka v kopalkah na plaži, do hrane in pijače, ki jo uživa. S tem želi vzbujati videz politika, ki je blizu običajnemu človeku.

Bo naslednji korak prenos v živo s stranišča?

A za nekatere je šel s posnetkom kupovanja perila vendarle predaleč. "Zdi se mi, da bo naslednji korak prenos v živo s stranišča," je komentiral eden od uporabnikov twitterja.

Salvini ne skriva, da je njegov cilj čim hitreje strmoglaviti sedanjo vlado Giuseppeja Conteja in prevzeti vodenje vlade. Pri tem bi lahko odločilno vlogo igrale deželne volitve v tradicionalno levi Emiliji - Romanji, napovedane za 26. januar. Če bo njegova stranka zmagala v tej tradicionalno "rdeči" deželi, bodo Salvinijeve zahteve po predčasnih volitvah spomladi letos precej pridobile na teži.