Miccoli se je na radarju italijanskih oblasti znašel leta 2013, potem ko se je zapletel v spor z lastnikom nočnega kluba Paparazzi Andreo Graffagninijem in od njega terjal svoj delež pri prodaji kluba. Ker zneska ni prejel, je stopil v stik z domnevnim sinom sicilijanske mafije Antoninom Lauricellom, ki je nato v njegovem imenu zahteval 12.000 evrov plačila.

Miccoliju, ki je v svoji karieri igral za Juventus, Fiorentino, Benfico, Palermo in Lecce, prav tako pa je zbral tudi 10 nastopov v dresu italijanske reprezentance, je na prste že kmalu stopila policija, leta 2017 pa je bil zaradi izsiljevanja obsojen na tri leta in pol zapora. Štiridesetletnik se je po izreku sodbe sicer pritožil, a bil neuspešen, saj je sodišče v Palermu v sredo potrdilo, da mora za rešetke.

Kazni ni ubežal niti Lauricella, ki je priznal, da pri izsiljevanju uporabil tudi nasilne metode. Sodišče ga je obsodilo na leto in pol zaporne kazni, katero pa bo že kmalu odslužil, saj je za rešetkami že od pričetka postopka.