Na dan, ko bo liga NBA drugič objavile vmesne rezultate spletnega glasovanja za tekmo All Star, sta se v Dallasu srečala Vlatko Čančar in Luka Dončić. Primorec je Ljubljančana spremljal s klopi, na koncu pa se je zmage veselil Denver s 107:106. Dallas je na četrti od šestih domačih tekem v nizu doživel drugi poraz, v naslednjih dneh pa ga čakata še dve zelo močni preizkušnji. S petka na soboto druga najboljša ekipa lige in vodilna na zahodu Los Angeles Lakers (30-7), takoj naslednji dan pa Philadelphia 76ers.

Mavericks so po sedemintridesetih tekmah pri izkupičku 23-14, pred osmouvrščeno ekipo na zahodu, San Antonio Spurs, pa imajo sedem zmag prednosti. Na zadnjih desetih tekmah so pri polovičnem izkupičku 5-5, v gosteh so precej bolj uspešni (12-5) kot doma (11-9), z ekipami iz divizije še niso izgubili (7-0), na zahodu pa imajo razmerje 13-7.

Los Angeles Lakers (30-7) v Teksas prihajajo s šestimi zaporednimi zmagami, v gosteh pa so od osemnajstih tekem izgubili le tri. Denver na drugem mestu na zahodu zaostaja štiri zmage, zelo podoben odstotek pa imajo še Houston Rockets (25-11), LA Clippers (26-12) in Utah Jazz (25-12), ki je z nizom sedmih zmag trenutno najbolj vroča ekipa lige.

Na vzhodu izstopajo Milwaukee Bucks, ki so pri 84,6-odstotnem izkupičku in imajo pred Miamijem (73%) šest zmag prednosti. Heat je najuspešnejša ekipa na domačem parketu, saj je v osemnajstih obračunih le enkrat izgubila, precej slabše pa ji gre v gosteh (10-9).

Miami, ki je v zadnjih desetih nastopih izgubil le dvakrat, bo ta teden v New Yorku. Desetega januarja bo gostoval pri Brooklynu, dva dni kasneje pa pri Knicks. Na lestvici ima dve zmagi prednosti pred najbližjima zasledovalcema, Bostonom in Torontom, Philadelphia zaostaja tri zmage, Indiana štiri, Orlando na sedmem mestu pa že devet.