Veliki evropski obračun med Luko Dončićem in Nikolo Jokićem oziroma Dallasom in Denverjem v ligi NBA ni razočaral. Na koncu je bil bolj prešerne volje 24-letni Srb, ki je 7,9 sekunde pred koncem zadel odločilni met za zmago. Jokić je bil s 33 točkami, sedmimi asistencami in šestimi skoki prvo ime tekme, Dončić pa s 27 točkami, desetimi asistencami in devetimi skoki prvo ime Dallasa. A to ga ni potolažilo. Zavoljo slabo odigrane končnice je hitro zapustil dvorano American Airlines Center in medijem ni bil na voljo za izjave.

Pri vodstvu za točko je Luka Dončić v končnici tekme najprej zgrešil trojko, v naslednjem napadu pa še polaganje. Jokić je na drugi strani popeljal Denver v vodstvo, v zadnjem napadu pa je Dallas izgubil žogo in sploh ni metal na zmago. Jokić in soigralci so nasprotnika zadržali brez dosežene točke v zadnjih dveh minutah in 20 sekundah. Prav zaključki tesnih tekem postajajo velik problem Dallasa, ki ima najboljši napad lige (115,3 točke na 100 napadov), a je šele na 28. mestu po učinkovitosti v končnicah (91 točk na 100 napadov v zadnjih petih minutah tekem, ko je razlika pet točk ali manj).

Bolj uspešen je bil Miami Gorana Dragića, ki je na gostovanju brez težav na kolena spravil Indiano. Pri moštvu s Floride je kar sedem igralcev doseglo vsaj 14 točk, kar se je dogodilo šele drugič v klubski zgodovini. Dragić je k zmagi dodal 15 točk in štiri asistence, Miami pa je na drugem mestu na vzhodni konferenci ujel Boston, ki je klonil proti San Antoniu. »Znova ste lahko videli, da uživamo v igri. Stalno iščemo prostega soigralca in se pri tem resnično zabavamo. Kadar igramo moštveno obrambo in si v napadu delimo žogo, lahko premagamo prav vsakogar,« je povedal Goran Dragić, ki je s soigralci v Indiani zmagal šele drugič na 16 tekmah. »Tu nam pogosto ni bilo lahko. A začenjamo novo, drugačno zgodbo in to smo želeli dokazati ravno v Indiani.«